Altının yönü yukarı döndü

Altının yönü yukarı döndüİskenderun Kuyumcular Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Hüseyin Fırat, tüm İslam aleminin ve İskenderun halkının yaklaşan Ramazan bayramını kutladı. Bayramların sevinç ve huzur zamanları olduklarını vurgulayan Fırat, onbir ayın sultanı Ramazan ayını uğurlamanın hüznünü yaşarken, diğer yandan da Ramazan Bayramı’na ulaşmanın sevincini yaşadıklarını belirterek, “Bayramlar insanların iç dünyalarında yarattığı huzur kadar, sosyal dayanışma açısından da büyük önem taşıyor. Ramazan ayının sağladığı manevi iklim sayesinde kazanılan birlik, beraberlik, dayanışma ve hoşgörü kültürünün hayatımızın bundan sonraki bölümünde de sürdürülmesi huzurlu ve barış içerisinde yaşamamız için son derece önemlidir. Bu vesile ile tüm İslam aleminin mübarek Ramazan bayramını kutluyor, her gününüzün bayram coşkusuyla geçmesini temenni ediyorum” dedi.
Açıklamasının ikinci bölümünde altın piyasasını değerlendiren Hüseyin Fırat, “Altının onsu hafta başında tarihi bir rekor kırarak 1900 dolar seviyesini aşmıştır. Ancak 1900 dolar seviyesinin ardından kar satışları gelmiş ve altın son üç günde yüzde 10 değer kaybetmiştir. Dün altın piyasasında yeniden toparlanma belirtileri görüldü. Altının bundan sonraki dönemde yeniden yükselişe geçeceğini düşünüyoruz. Çünkü Amerika ve Avrupa Birliği ülkelerindeki borç krizleri henüz aşılabilmiş değil. Yatırımcılar parasını hisse senedi ya da sürekli değer kaybeden dolara değil, altına bağlıyor. Altının yönü aşağı değil, yukarı” şeklinde görüş bildirdi.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.