Tufan Yıldızlar Koleji’nin LYS başarısı

Tufan Yıldızlar Koleji’nin LYS başarısıÖzel Tufan Yıldızlar Koleji başarıya doymuyor. Özel Tufan Yıldızlar Koleji lise bölümünden bu yıl mezun olan 42 öğrencinin 38’i ikinci sınava girmeye hak kazandı, 10’u tercih yapmadı, 22 öğrenci de üniversiteyi kazanmayı başardı.
Tufan Yıldızlar Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Osman Tufan, kolejin lise bölümünün başarısından ötürü öğrencilerle gurur duyduklarını belirtti. En büyük yatırımlarının eğitim yatırımı olduğuna vurgu yapan Yönetim Kurulu Başkanı Osman Tufan, “Fen ve Anadolu lisesini kazanamayıp kolejimize müracaatta bulunanları hayata hazırladık. Bu eğitim öğretim yılında liseden mezun olan 42 öğrencimizin 38’i ikinci sınava girmeye hak kazandı, 10’u tercih yapmadı, 22 öğrencimiz de üniversiteyi kazandı. Bu bizim açımızdan gurur verici bir tablo. Üniversiteye gidemeyen arkadaşlarımız da, dershanelerde yanlış tercih yaptıkları için üniversiteye giremedi. Üniversiteyi kazanan öğrencilerimizden ikisi tıp, biri eczacılık, ikisi öğretmenlik, ikisi işletme, iki öğrencimiz turizm otel işletmeciliği, bazı öğrencilerimiz de mühendislik fakültesine kayıt yaptırdı. Bu tabloda okul, aile ve öğretmen işbirliğinin rolü büyüktür. Öğrencilerimiz okulda öğrendiklerini disiplin ve çalışma şevkiyle başarıya dönüştürmesini bilmiştir. Öğrenci, öğretmen ve ailelerin işbirliği, öğrencilerimizin başarısını ilerleyen yıllarda daha da katlayacaktır” dedi.
Yaklaşan mübarek Ramazan bayramı ve 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı da kutlayan Tufan, “İnşallah çocuklarımız bize tıpkı 30 Ağustos Zafer Bayramı gibi nice bayramlar yaşatacaklar” diye konuştu. Tufan, son olarak başarılı öğrencilere aylık burs verdiklerini ve öğrencilere öğrenim süresi boyunca destek olduklarını kaydetti.
Özel Tufan Yıldızlar Koleji lise bölümünden 2011 LYS yerleştirme sonucuna göre bir yüksek öğrenim programına yerleştirilmeye hak kazanan öğrenciler şöyle: Burak Yıldızküçük, Tevfik Erdem, Esma Helli, Mehmet Akif Ayaz, Mehmet Kablan, Selda Tiryaki, Defne Katipoğlu, Emre Can Bayer, Yasemin Demir, Esma Özen, Yunus Filitoğlu, Mehmet Karaca, Ramazan Taşan, Gürkan Talay, Esra Ünal, Harun ışık, Selin Kenanoğlu, Sevgi Ayazlar, Deniz Kigan ve Mehmet Kurt.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.