2. OSB’de 3 bin kişi istihdam edilecek

2. OSB’de 3 bin kişi istihdam edilecekMilletvekili Karasayar, İskenderun’da kamu ve özel sektör yatırımlarının tüm hızıyla sürdürüldüğüne işaret ederek, yakın tarihteki en önemli yatırımın İskenderun 2. Organize Sanayi Bölgesi olduğuna vurgu yaptı:

AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, basın mensupları ile iftar yemeğinde bir araya geldi. Hasan Baba Restaurantta gerçekleştirilen iftar yemeğine AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar’ın yanı sıra, İlçe Başkanı Musa Kurşun, AK Parti ilçe yönetim kurulu üyeleri ve basın mensupları katıldı. İftar yemeğinin ardından açıklamalarda bulunan AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar’ın gündeminde terör vardı. Milletvekili Karasayar, “Hakkari’de şehit olan Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bir de korucumuz var. Korucumuza da Allah’tan rahmet diliyorum. Bu acı hepimizin acısı. Türkiye güçlü bir ülke. Birlik ve beraberliğimize yönelik yapılan bu kalleşçe saldırıları gerçekleştirenler amaçlarına ulaşamayacaklar. Biz bunların hesabını sorarız dedik. O bölgede yıllarca ihmal edilmiş insanlara hizmet götürüldü. Ancak yine de o bölgede huzur ve güvenliğe yönelik kalleşçe saldırılar devam etti. Türkiye dünyanın parlayan yıldızı. Ülkemizde üretim artıyor. Biz o bölgeye ne kadar hizmet etmeye çalıştıysak, peş peşe askerlerimiz şehit edilmeye başladı. Hükümetimiz sorunun çözümü için barışçıl yönden çok ciddi tedbirler ve riskler aldı ancak bu saatten sonra yapacak başka bir şey kalmadı. En son 12 askerimizi haince pusu kurarak şehit etmeleri ve kalleşçe evlatlarımızı arkadan vurmaları bardağı taşıran son damla oldu. Teröristlerin yuvalandığı bölgeye gerekli bombalama yapılmaya başladı. Bizim vatandaşımız sağduyulu. Bu ülkenin güzelliklerini 74 milyon insanın paylaşmasının mücadelesini veriyoruz. Kürdü ile Türkü ile bu ülke bizim. İnşallah bu olaylar son bulacak ve Türkiye istikrarı yakalayacak” dedi.

BÖLGEMİZ YATIRIM CENNETİNE DÖNÜŞÜYOR
Milletvekili Karasayar, açıklamalarının devamında Hatay ve İskenderun için yapılan yatırım ve projelere de değinerek, “ İskenderun’daki projelerimiz devam ediyor. İçme suyu temel atma çalışmaları, Mobese sistemi bitmek üzere. Doğalgaz çalışmaları ile Milli Eğitim’le ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Köylerimizde eksik olan okulların ihtiyaçları gideriliyor. İskenderun’da sivil toplum kuruluşlarımız ve iş adamlarımızla bir araya gelerek bölgemize yeni yatırımlar kazandırılması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Limanımızın özelleştirilmesi için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Danıştay’dan onay alındı, fakat birkaç pürüz kaldı. Kısa sürede bunlarda sonuçlanacak. 2. OSB için de yatırımlara başlanacak ve yaklaşık 3 bine yakın kişi burada istihdam edilecek. Turizm yatırımları ve hizmet sektörü ön plana geçiyor. İstihdam yönünden ekonomiyi canlandırma konusunda da çok ciddi çalışmalar var. Hükümet olarak ilimize ve bölgemize gerekli yatırımların ve hizmetlerin gelmesi için yoğun bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu vesile ile tüm halkımızın mübarek Ramazan ayını ve yaklaşan Ramazan bayramlarını da en içten dileklerimle kutluyorum” şeklinde görüş ortaya koydu.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.