Özel İkem İlköğretim Okulu ilk 100’de

Özel İkem İlköğretim Okulu ilk 100’deTürkiye’nin en başarılı ilköğretim okulları arasında Özel İkem İlköğretim Okulu ilk 100’de..
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilköğretim Okulları Destekleme Projesi kapsamında yapılan çalışmada, Türkiye’nin en başarılı ilköğretim okulları belirlendi. Seviye Belirleme Sınavı (SBS) 8. sınıf Ortaöğretime Yerleştirme Okul notlarına göre yapılan çalışmada, en az 30 öğrenci mezun veren okullar dikkate alındı. 8. sınıfta elde ettikleri sadece SBS puanlarına göre yapılan incelemede Türkiye’nin ilk 100 okulu içerisine devlet okulu girmezken, Hatay’dan sadece İskenderun Özel İkem Koleji Seviye Belirleme Sınavı sonucunda Türkiye’nin en başarılı 100 okulu arasında yerini aldı.
Türkiye’nin en başarılı ilköğretim okulları arasında İkem Koleji seviye belirleme sınavı (SBS) 8’inci sınıf orta öğretim notlarına göre 431,05 puan ile Türkiye 93’üncüsü oldu.
Türkiye’nin en başarılı yüz okulu arasına girme başarısını gösteren Özel İkem Koleji ilköğretim müdürü Emine Çirkin elde edilen bu başarının tesadüf olmadığına dikkat çekerek, “Geçtiğimiz yıllarda Okul olarak yine Türkiye 47’si ve Hatay’da da son beş yıldır birincilik koltuğunu bırakmadık. Elde edilen bu başarı tesadüf değildir. İyi bir kadro ve disiplinli bir eğitim sistemi ile hizmet veren İKEM Koleji 21 yıllık tecrübesiyle bu başarıları elde etmiştir. Bu derecelendirmelerde bağlı bulunduğumuz Milli Eğitim Bakanlığı tarafından resmi olarak açıklanmaktadır. Bu başarıyı elde etmemizde başta okul kurucularımız ile yöneticileri ve öğretmen, öğrenci velilerimize teşekkür etmek istiyorum. İkem olarak önümüzdeki yıllarda da başarı çıtamızı daha yükseltmeye çalışacağımızı belirtmek istiyorum” diye konuştu.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.