Yeni projeler hayat verecek

İskenderun belediye meclisi gündemdeki maddeleri görüşmek üzere toplandı. Toplantıda kentin kalkınması için birlik ve beraberlik mesajları verilirken, İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, yeni projeleri müjdeledi.
İskenderun Belediye Meclisi, gündemdeki 10 maddeyi görüşmek üzere toplandı. İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek’in başkanlık ettiği meclis toplantısında kente kazandırılacak olan yeni projeleri başkan Civelek tek tek belediye meclis üyelerine ve kamuoyuna açıkladı.

YATIRIMCILARI TEŞVİK EDELİM
Yeni projeler hayat verecekGündem maddelerine geçilmeden önce konuşan İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek ilk olarak ramazan ayında dağıtılan yardım paketlerine değinirken, maddi durumu yerinde olmayan vatandaşlara belediye imkânlarınca yardım yapıldığını kaydetti. İskenderun’a yapılması düşünülen projeler ile ilgili de bilgiler veren Başkan Civelek, Aslantaş Barajı’ndan gelecek olan içme suyu için 3 su kuyusunun inşasına başlandığını ve 1 ay sonra suyla buluşulacağını belirtti. Başkan Civelek bununla birlikte kente kazandırılacak olan yeni itfaiye binası ve iskelenin temellerinin atılacağını müjdelerken, 3 sosyal tesis, tenis kortu, buz pateni gibi sosyal tesislerin de İskenderun halkına kazandırılacağını duyurdu. Yatırımcıları her zaman teşvik etmek gerektiğinin altını önemle çizen İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek açıklamalarının devamında, kente 5 yıldızlı otel kurulmasının önemine bir kez daha değindi.

BELEDİYE MECLİS ÜYESİSİN GEREĞİNİ YAPSAYDIN!
Başkan Civelek’in konuşmasının ardandan gündem dışı söz alan DP Grup Başkan vekili Ali Kılınç Çirkin, ramazan yardım paketlerinin hak etmeyen kişilere gittiği yönünde eleştirilerde bulunurken, belediyenin projelerinin de bir türlü hayata geçirilemediğini kaydetti.
Bu suçlamalar üzerine sinirlenen Belediye Başkanı Yusuf Civelek, ramazan yardım paketlerinin dağıtımında bazı firelerin olabileceğini ifade ederken, “Sende belediye meclis üyesisin. Mademki; ramazan yardım paketlerinin hak etmeyen kişilere verildiğini gördüysen, gereğini o anda yapsaydın ve bize de haber verseydin. Biz gerekeni yapardık. Lütfen insafsız suçlama yapmayın” diyerek cevap verdi.

BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE DAHA AKTİF ÇALIŞALİBİLİZ
Daha sonra söz alan MHP Grup Başkan vekili Garip Şandır ise, eleştirilere açık olunması gerektiğini belirtirken, belediyenin de tam randımanlı çalışmadığını ileri sürdü.
Şandır, birlik ve beraberlik ile belediyenin daha iyi çalışabileceğini ifade etti.
Yapılan konuşmaların ardından gündem maddelerine geçildi.
Gündemin ilk 9 maddesi ilgili komisyonlara havalesi oybirliğiyle kabul edilirken, 10. madde ise itirazın reddine oy çokluğuyla kabul edildi.

Önceki İçerikHayırlı buluşma!
Sonraki İçerikDevlet Hastanesi Doktoruna Saldırı
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.