Ramazan ayı manevi ve sosyal bir mucizedir

Bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Hatay’a gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Görmez:

“Ramazan ayı manevi ve sosyal bir mucizedir”

Ramazan ayı manevi ve sosyal bir mucizedirDiyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Habib-i Neccar Camii’nde Antakyalılarla sohbet etti. İsa’nın havarilerinden Yunus (Yuhanna) ve Yahya (Pavlos) ile onlara ilk inanan ve şehit edilen ilk kişi olan Antakyalı Habib-i Neccar’ın türbesinin de bulunduğu camide öğle namazı öncesinde Antakyalılarla bir araya gelen Diyanet İşleri Başkanı Görmez, böylesi bir mekanda bulunmaktan ötürü bahtiyar olduğunu söyledi. Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Hatay İl Müftüsü Mustafa Sinanoğlu başta olmak üzere kurum amirleri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı sohbete Başkan Görmez “Bize Ramazan’ın sevgisini coşkusunu, iftarın neşesini, sevincini, teravihin rahatlığını, sahurun bereketini, bin aydan hayırlı kadir gecesini ve bayramı bize kavuşturan yüce rabbimize sonsuz hamdüsenamlar olsun” sözleri ile başladı.
Kur’anla uğraşan, Kur’an okuyan, Kuran’ın tasviri ile iştigal eden her insanın dünyasında Habib-i Neccar Camii’nin çok özel bir yeri olduğunu vurgulayan Görmez “Yüce Rabbimizin Kuran-ı Kerimde atıfta bulunduğu mekânda Ramazan ayında, Ramazanın bize getirdiği Kuran’da bizatihi atıfta bulunduğu mekânda bulunmak, atıfta bulunduğu şahısların, büyük insanların ve zatların defnedildiği bir mekânda sizlerle sohbet etmek büyük bir bahtiyarlıktır.
Cenabı Hak bizleri sadece Kuran’ın atıfta bulunduğu mekânlarda bulunmak değil Kur’anın ebediyete kadar bizi ayakta tutacak yüksek değerlerine ibadet eden, onları yaşayan, hayatına tatbik eden kullarından eylesin” dedi. Yüce Allah’ın insanlara en büyük lütfü ve ikramı olan bir mevsimde bulunduğumu ifade eden Görmez “Ramazan ayı bize her yıl Kur’an-ı yeniden getirir en büyük özelliği budur. Bu sebeple her sene bize getirdiği Kuran’ı hatırlatır ki aramızda Kur’an ile tanışmayan kimse kalmasın. Öncelikle Ramazan ayını Kur’anla tanışma ayı olarak kabul edelim. Aynı şekilde Ramazan sadece manevi bir mucize değil, Ramazan aynı zamanda sosyal bir mucizedir. İslam medeniyeti insan ilişkilerine bir seviye getiren büyük bir medeniyettir. İnsanın Allah’la ilişkileri ne kadar önemli ise Cenabı Hak insanın insan ilişkilerine de o kadar önem vermiştir. İnsanlarla ilişkilere bağlamıştır yüce Rabbim insanların ilişkilerini. Annesi ve babası ile iyi ilişkisi olmayan birinin Rabbi ile iyi ilişkileri olabilir mi?” dedi. Başkan Görmez, vaaz öncesinde camide bulunan Habib-i Neccar’ın türbesini ziyaret ederek camiden ayrıldı. Başkan Görmez daha sonra basına kapalı olarak gerçekleşecek din adamları toplantısına katılmak üzere Antakya Belediyesi Konferans Salonu’na gitti. Görmez, insani gerekçelerle Suriye’den Türkiye’ye sığınan Suriyeliler için Reyhanlı Hac Konaklama Merkezi’nde kurulan çadır kentte iftar yemeğine katıldı.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.