Amerikan Kültür Koleji’nden yanıt geldi

“Ankara’da 10, İstanbul’da 36 şube ile
10 yıldır faaliyet gösteriyoruz”

Amerikan Kültür Koleji’nden yanıt geldiGazeteniz GÜNEY’de yayınlanan ‘Türk işi oldu Amerikan işi’ başlıklı haber üzerine Amerikan Kültür Koleji ’nden yanıt geldi.
Gazetede yer alan soru başlıklarına açıklık getiren Amerikan Kültür Koleji yetkilileri, ‘Amerikan Kültür Kolejleri’nin logosu genel merkezle bağdaşmıyor mu?’ sorusuna şu yanıtı verdi: “Logomuz genel merkez tarafından gönderilen tescilli logodur. Sitemizde de aynı şekilde yer almaktdır, (www.amerikankulturkoleji.com).
‘Amerikan Kültür Koleji’nin genel merkezi arandığında telefonlara neden yanıt verilmediği sorusuna da açıklık getiren Kolej yetkilileri, “Numaralarımıza mesai saatleri içerisinde ulaşılması mümkündür. İletişime, 0 554 536 46 57 ve 0 242 243 68 68 nolu telefonlardan geçebilirsiniz” yanıtını verdi. Açıklamada ayrıca, Türk-Amerikan Derneği’nin internet sitesindeki duyurusuna da değinen Kolej yetkilileri şu ifadeleri kullandı:
“Yapılan duyuru 3-4 yıl öncesine ait olmakla birikte, ülkemizde toplam 204 temsilciliği olan Acap Özel Eğitim Hizmet.Bil.Don.San.ve Tic.Ltd.Şti. ve Markalarımız ‘asla ve hiçbir zaman hiçbir marka davasına konu olmamıştır’. Bahsedilen dava kanımızca TAD Ankara, TAD İzmir (TAD İzmir başka bir kuruluştur) ve Amerikan Kültür Derneği arasında her 3’ünün de birbirlerine açmış olduğu dernek ismi ile ilgili davalardan bir tanesidir. Bu davalar neticesinde yerel mahkemeleri TAD Ankara ve TAD İzmir kazanmış; ancak Yargıtay’a götürülen bu davalar Yargıtay’da Amerikan Kültür Derneği lehine kazanılarak bozulmuştur. Ama en önemlisi adı geçen davaların kazanılmasına rağmen kuruluşlarımızla hiçbir şekilde ilgisi yoktur. Kısaca Acap Özel Eğitim Hizmet.Bil.Don.San.ve Tic.Ltd.Şti ve bağlı kurumlar Türkiye Cumhuriyeti’nde 200 ayrı şubesinde ruhsatlı ve yasal olarak faaliyet göstermektedir. Bir kuruluşun kaçak olarak veya sahte bir isimle örneğin Ankara’da 10 şube ile İstanbul’da 36 şube ile 10 yıldır faaliyet göstermesi mümkün değildir.”
Gazetemizde yer alan ‘öğretmenlere hangi vaatlerde bulundular ve istifaların ardından neden verdikleri sözleri tutmadılar?’ sorusuna ise Amerikan Kültür Koleji yetkilileri şu yanıtı verdi: “Okulumuz tarafından öğretmenlere verilmiş herhangi bir söz ya da vaad bulunmamakla birlikte Amerikan Kültür Kolejleri Milli Eğitim Bakanlığı’nın öngördüğü şartlara uyan, kurumumuzun vizyonunu taşıyabilecek olan öğretmenlerle ilgili karar verme hakkına sahiptir.”

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.