Türk işi oldu Amerikan işi!

Türk işi oldu Amerikan işi!Güralp Koleji, yeni bir yapılandırma ile Amerikan Kültür Koleji adı altında faaliyet vermeye başladı. Ancak bu geçiş süreci beraberinde birçok spekülasyonları da beraberinde getirdi. Edindiğimiz bilgilere göre, Amerikan Kültür Koleji’nin logosu genel merkezle bağdaşmıyor.
Doğru mu?
İkinci bir husus, Amerikan Kültür Koleji’nin genel merkezi arandığında telefonlara cevap verilmiyor. Neden?
Peki kurumsal bir kimliğe sahip olan Türk Amerikan Derneği’nin internet sitesindeki duyurusuna ne demeli? İşte birkaç satır başı:
“Bir süredir “Amerikan Kültür Derneği Dil Okulları” ve son zamanlarda da “Amerikan Kültür Koleji” adları altında çeşitli medya kanallarında muhtelif ilanlarının verildiği ve bayilik duyurularının yapıldığı gözlemlenmiştir. Bu ilan ve duyurular referans alınarak Derneğimize yapılan başvurulardan, yukarıda anılan kuruluşların Derneğimiz ile karıştırıldıkları görülmektedir.
Adı geçen “Amerikan Kültür Derneği”nin Türk-Amerikan Derneği ile hiçbir bağlantısı yoktur. Öte yandan, ilgili kuruluş hakkında Derneğimiz isminden ve ününden yararlanarak menfaat sağlamaya yönelik çalışmaları nedeniyle gerekli yasal girişimlerde bulunulmuş ve açılan davada da Derneğimiz lehine karar verilmiştir.
Sonuç olarak, “Türk – Amerikan Derneği” adı ve logosunu taşımayan hiçbir kuruluşun Derneğimizle bağlantısı olmadığını; Derneğimizin 60 yıllık saygın ve kurumsal geçmişinden kaynaklanan hiçbir kalite garantisini taşımadığını hatırlatır, halkımızı isim benzerliğinden yararlanma amaçlı girişimlere karşı uyarmak isteriz.”
Ne demek bu?
Sanırım bu konuda eski adıyla Güralp Koleji, yeni adıyla Amerikan Kültür Koleji’nin bir yanıtı vardır..
Değişimdeki sıkıntılar bunlarla sınırlı değil!
Diğer yandan o eğitim kurumunda eğitim veren öğretmenlere yapılan haksızlıklar da ayukka çıkmış durumda..
Bir iddiaya göre; Güralp Koleji adı altında emekleriyle ve alın teriyle her biri 5 ila 10 arasında değişen yıllarda çalışan öğretmenlerin iş akdi feshedilmiş durumda..
Deniliyor ki, 29. 06 2011 günü Amerikan Kültür Koleji Genel Koordinatörü Halil Çil ile birlikte okul idarecileri tüm öğretmenleri toplayarak istifaları istenmiş.. Aynı yöneticiler, hiçbir öğretmenin işine son verilmeyeceğini ve ‘değişim’ nedeniyle kısa bir süre sonra sözleşmelerin tazeleneceğini bildirmiş..
Peki sonra ne oldu?
Yıllardır çalıştıkları kurumda emeği olan ve verilen güvenceye tamam diyen öğretmenler, tereddütsüz istifalarını yazarak okul yönetimine sundular.
Ancak beklenen olmadı, vaatler yerine getirilmedi.
İstifalar 01.07.2011 Temmuz itibariyle işleme konulmasına rağmen, yöneticilerin ‘Çalışmalarınızı sürdürün’ talebi tam bir fiyaskoya dönüştü..
Çünkü.. Yeniden anlaşma imzalanacağı güvencesiyle ‘tatil izinlerini’ bile kullanmayan aynı öğretmenlere işten çıkarıldıkları bilgisi kendilerine tam 25 gün sonra bildirildi.
Bu süre zarfında hiçbir ücret almadan çalışan öğretmenler, ‘haksızlığa’ uğradıklarını anlayınca soluğu adliyede aldılar..
Oysa aynı öğretmenler, Haziran ayı içerisinde ‘çıkışları’ bildirilseydi, vaatler ve ardı ardına verilen sözler yerine sadece gerçekler anlatılsaydı.. Ara geçişlerde belki de bir başka eğitim kurumu ya da dersanelere başvuru yapabilirlerdi. Kolejin o çok önemsemediği, hiçe saydığı 25 günlük ara, tüm o öğretmenlerin bir başka eğitim yuvasına geçişlerini engellemekle kalmadı, bir yıllık eğitim sürecini dondurmaya yetti.. Şimdi tüm eğitim kurumlarında kadrolar oluşturulmuş durumda..
Güya öğretmenlerin hakkını gözeteceğini söyleyen Güralp Amerikan Kültür Koleji daha şimdiden birçok olumsuzluklarla tüm dikkatleri üzerine çekti.
Şimdi o öğretmenler, diğer kurumlarda kontenjanlar tamamlandığı için eğitim veremeyecek..
Şimdi soruyoruz;
Kolej yetkilileri; öğretmenlere hangi vaatlerde bulundular ve istifaların ardından neden verdikleri sözleri tutmadılar?
Bir öğretmenin ücretsiz ve işten çıkarıldığı bildirilmeden 25 gün çalıştırılması hangi hakkaniyet duygusu ile bağdaşır..
Bir öğretmenin başka bir kuruma geçişini sağlayacak hakkı elinden almak hangi vicdana sığar?
Türk Amerikan Derneği’nin, Amerikan Kültür Kolejleri’ne yönelik duyurusu hangi anlamı taşıyor.

Önceki İçerikHerkesin keyfi yerinde mi?
Sonraki İçerikBu ne iş?
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.