Hormonsuz oylarımızla meclise girdik

MHP Hatay Milletvekili Şefik Çirkin, Milletvekili seçildikten sonra ilk toplantısını İskenderun’da gerçekleştirdi:

“Hormonsuz oylarımızla meclise girdik”

Hormonsuz oylarımızla meclise girdikMHP Hatay milletvekili Adnan Şefik Çirkin, milletvekili olduktan sonra ilk basın toplantısını yine İskenderun’da gerçekleştirdi. İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’nde basın mensupları ile ülke ve Hatay gündemini değerlendiren Milletvekili Şefik Çirkin, MHP’nin tüm baskılara ağır eleştirilere ve en fazla saldırıya maruz kaldığı bir seçim dönemi geçirdiğini söyledi. MHP’nin Türkiye genelinde olduğu gibi Hatay genelinde de almış olduğu oyların organik ve hormonsuz olduğunu belirten Milletvekili Çirkin, seçim sürecinde el birliği ile mücadele ettiklerini ve 4 yıl süre ile ülkeye ve Hatay’a hizmet noktasında elinden gelen gayreti göstereceğini belirtti.
Milletvekili Çirkin, sıkıntılı bir meclis ile göreve başladıklarını kaydederek “Milletvekili olduktan sonra ilk basın toplantısını yine İskenderun’da yapıyoruz. Seçimlerin halkımıza milletimize ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum. 12 Haziran seçimleri MHP için son derece zor geçmiş bir seçimdir. Milletimizin vermiş olduğu bu tercihi her siyasi partinin doğru algılaması gerekir” dedi. Anayasayı değiştirmek için milletimizden tek başına yetki isteyen AK Parti’ye Türk milletinin böyle bir yetkiyi vermediğinin altını çizen Milletvekili Çirkin, “Bir kere AK Parti’nin bu anlayış içerisinde kimlerle birlikte çalışmak istediğini uyum ve toplumsal mutabakat içerisinde yapması gerektiğini bilmesi gerekir. Her türlü komplo acımasız saldırılara rağmen Türk milleti MHP’nin meclis dışına yitilmesine müsaade etmemiştir. Bununda böyle bilinmesini isteriz” ifadesini kullandı. Milletvekili Şefik Çirkin açıklamalarının devamında “Mecliste MHP olmasaydı, Türkiye daha vahim bur duruma gelirdi. MHP Türkiye’nin sorunlarını çözümü noktasında mecliste olmasını istemiş, Türk milletinin meselelerin çözmek meclisin itibarını düşürmemek adına da meclise girip yemin edilmiştir. Bundan sonra da milletimizin bize vermiş olduğu yetki çerçevesinde meclis iç tüzüğünün bizlere verdiği yetkiyi de sonuna kadar kullanacağız” ifadelerinde bulundu. TBMM’den yayın yapan Meclis TV’nin sesinin kısıldığını söyleyen MHP Hatay Milletvekili Çirkin, “Meclis TV kanalının yayınlarının kısılması söz konusu. Muhalefet ile milleti birbirinden ayırmak siyasi bağnazlıktır. Siyasi körlüktür. Çünkü nasıl iktidar milletimizin yüzde 50’sini temsil ediyorsa geriye kalan yüzde 50’yi de muhalefet temsil etmektedir. Meclis başkanımızdan bu konuda yapıcı olumlu bir tutum bekliyoruz” dedi. Milletvekili Şefik Çirkin, İskenderun ve Hatay’ın sorunlarının çözümü noktasında elinden gelen çabayı sarf edeceğini belirterek, “Hatay’ın milletvekili olarak mecliste aktif bir siyaset yapacağız. Hiç kimsenin bundan kuşkusu olmasın” değerlendirmesinde bulundu.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.