Sanat mükemmelin peşinde koşmaktır

Ünlü tiyatro oyuncusu Mehmet Beyazıt, tatilini geçirmek üzere İskenderun’a geldi:

“Sanat mükemmelin peşinde koşmaktır”

Sanat mükemmelin peşinde koşmaktırTürkiye’nin duayen tiyatro sanatçılarından Mehmet Beyazıt, birkaç günlüğüne de olsa memleketi İskenderun’a gelerek, burada dost ve akrabalarıyla hasret giderdi. İskenderun’da dost havası solumaya geldiğini belirten usta tiyatrocu Beyazıt, haber ekibimize yaptığı açıklamasında, “Yaklaşık bir yıldır Marmaris’te bulunuyorum. Oraya yerleştim. Orada hem tiyatro yazımını hem de sahnelenmesini icra etmeye çalışıyorum. Tatil için memleketimi tercih ettim” dedi. Türkiye’de her önüne gelenin sanatçı ve oyuncu olmasıyla ilgili soruya ise usta oyuncu Mehmet Beyazıt, “Önce sanatın ne olduğundan başlamak gerektiğine inanıyorum. Bence sanat mükemmelin peşinde koşmaktır. Güzelin daha güzeli ve en güzelin peşinden koşmaktır. Sanat da sanatçı da bunu yapmaya çalışan insandır. Ölçü bu olunca günümüz sanatçılarını ve sanatçıyım diyenlerin, bu tarifin neresinde olduğuna bakarak durumu değerlendireceğine inanıyorum. Eğer mükemmele ulaşmak mümkün değil ise, sanatçının bitmez tükenmez bir yolu var demektir. Sanatçı bitmez tükenmez bir yola çıkmış bir insandır ve bu yolda büyür ve yahutta tökezler veya yoldan çıkar. Ben şu kişi böyle ya da şöyle demekten ziyade, bu çerçevede sanatçıya ve sanata bakılmasına inanıyorum. Sanat güzeli aramaktır. Sanatçı Allah’ın peşinden koşan ve Allah’a ulaşmak isteyen insandır diye düşünüyorum. Eğer sanatçı o yüce Yaradan’a ulaşmak gibi bir gaye taşımıyorsa, yolda kalacaktır. Ve bugünkü ucubeler ortaya çıkacaktır. Bence bugünkü sanat ve sanatçının problemi itikat ve iman noktasındadır. İtikadımızı ve imanımızı düzetmeden, gerçek sanat ve gerçek sanatçıya ulaşamayacağımıza inanıyorum”şeklinde görüş ortaya döktü. Türkiye’de yerel sanatçıların ve tiyatro oyuncularının sıkıntılarını nasıl değerlendiriyorsunuz sorusuna ise usta oyuncu Beyazıt, “Türkiye’de yereli bırakın genel sanatçıya destek verilip verilmediğini konuşmak bence biraz abesle iştigal. Sanatçı bunun hesabını yapan adam değildir. Sanatçı beni ne kadar desteklerlerse o kadar sanat yaparım deme hakkına sahip değildir. Sanatçı sadece üretir. Sanatın muhatabı halktır. İş adamları ve belediyeler sanatçılara destek veriyor diye sitem edenler var. Niye size destek versinler ki, çıkın sanatınızı icra edin ve işinizi yapın” ifadesinde bulundu.

BU MİLLET ÜÇ-BEŞ ÇAPULCUYA TESLİM OLMAZ
Türkiye’nin yakından tanıdığı ve milliyetçi kişiliği ile ön planda yer alan tiyatro oyuncusu Mehmet Beyazıt, Diyarbakır’da geçtiğimiz günlerde yapılan hain saldırı sonucu şehit olan 13 askerimizle ilgili düşüncelerini dile getirdi. Beyazıt, “Bu ülke, bu millet çok büyük acılar yaşadı. Çok büyük badirelerden geçtik. Diyarbakır’da 13 vatan evladının şehit edilmesi Türk milletinin kalbine sıkılmış kurşunlardır. Hem de kahpece, kalleşçe ve haince sıkılmış kurşunlardır. Bu durum milletimizi hiçbir zaman yıldıramayacaktır. Eğer bu millet biraz sabırlı davranıyorsa halkın acziyetinden değil. Bu milletin hala ordusuna, polisine ve adalet sistemine olan güvenindendir. Tekrar ediyorum ve sabır kelimesinin altını çiziyorum. Eğer bu milletin sabrını taşırırsanız, Allah muhafaza ama, biz hala devletimize, ordumuza ve adalet sistemimize güveniyoruz. İnfiale gerek yoktur. Bu millet üç beş çapulcuya teslim olmayacaktır. Şehitlerimizin kanı da yerde kalmayacaktır.”görüşlerine yer verdi.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.