Mobese Merkezi Projesi

İskenderun Şehit Haydar Polis Merkezi Amirliği ve MOBESE Merkezi Projesi tamamlandığında, ‘tam donanımlı’ işte böyle modern bir yapıya dönüşecek.

MİMARİ PROJE ONAY BEKLİYOR
TEMEL İÇİN GÜN SAYIYORUZ..!

Mobese Merkezi Projesiİskenderun’u daha şimdiden MOBESE heyecanı sardı.. Şehrin birçok noktasına kurulan MOBESE kameraları vatandaşın huzur ve güvenliği açısından tam not aldı. Bir yandan çalışmalarda sona doğru gelinirken, diğer yandan Sakarya’da kurulması planlanan İskenderun Şehit Haydar Polis Merkezi Amirliği ve MOBESE Merkezi’nin projesi de, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün ‘olur’unu bekliyor. Bir süre önce İskenderun Belediyesi tarafından tahsisi yapılan bin 200 metrekare arsa, modern bir polis merkezinin temeli için gün sayıyor.

MİMARİ PROJE HAZIR
Modern bir polis merkezi ve kent güvenlik merkezi ‘MOBESE’ olarak hazırlanan mimari proje şu an Emniyet Genel Müdürlüğü’nün onayını bekliyor.
Mimari projede tüm ayrıntılar düşünülmüş.
Bina tamamlandığında görselliğiyle de dikkat çekecek. Şehrin güvenlik yönetiminin sağlanacağı ve sahadaki tüm polis ekiplerinin yönlendirileceği bu polis merkezi tüm donanımlarıyla bölgede tek olma özelliğine kavuşacak.
Polis Merkezi, olağan ya da olağanüstü durumlarda, güvenlik hizmetlerinin yönetildiği ve yönlendirildiği kontrol ve yönetim sistemi olarak planlandı.
Kurulacak sistemle ayrıca, kentin cadde ve sokakları 24 saat boyunca kameralarla izlenebilecek.

DEV EKRANLARDA DİJİTAL HARİTA
Şimdilik geçici olarak yeni Emniyet Sarayı’nda faaliyet gösteren MOBESE, yeni binaya taşınır taşınmaz kenti denetleyecek yoğun bir ‘gözaltı’ kabiliyetine kavuşacak.
155 Polis İmdat görevlileri, kamera takip görevlileri ve polis telsizi kanal görevlilerinin görev yapacağı merkezde, dev ekranlarda yer alan şehrin uydu fotoğrafları ya da dijital haritaları üzerinden, güvenlik güçlerinin hareket ve çalışmaları izlenecek ve şehrin önemli noktalarına yerleştirilen kameralardan gelen canlı görüntüler bu merkezde değerlendirilecek.
Netice olarak, ticari aktivitesi, nüfus potansiyeli ve sosyokültürel yapısı itibariyle, nüfusun çok üzerinde etkili güce sahip bir yerleşim merkezi olan İskenderun’da suç ve suçlularla daha etkin mücadele edilmesi sağlanacak

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.