Hatay Seferberliğe Başlasın!

Av. Bülent Akbay, İngiltere izlenimlerini Poole kasabasından aktardı ve Hatay’ın gelişme hızını artırması gerektiğine vurgu yaptı:

HATAY SEFERBERLİĞİ BAŞLASIN!

Hatay Seferberliğe Başlasın!Av. Bülent Akbay şu sıralar , İngiltere’nin güneyinde Dorset Kontlu’ğuna bağlı Poole kasabasında bir nevi eğitim görüyor..
Yanlış duymadınız, öğrencilik günlerinin tadını çıkarıyor.
Bu süre zarfında neler yapmış, kendisinden dinleyelim:
“- Yılmaz’cığım, öncelikle sana ve soran dostlarımıza kucak dolusu selamlar. Burası Sidney’den sonra Dünya’nın en büyük doğal limanına sahip. İngiltere’nin Bodrum’u denilen yerlerinden biri.. Gündüzleri yakın şehirleri dolaşıyorum. Akşamları yazılar yazıyorum. Deniz hukukuyla ilgili bilgilenmek için Bournemouth Üniversitesi’ne günde iki saat gidiyorum. Haftaya Oxford’a gideceğim. Bir İngiliz ailenin yanında 4 hafta kalacağım. Anlayacağınız öğrencilik hayatına geri dönmüş gibiyim. İskenderun’u ve İskenderun’daki dostlarımı özlüyorum. Çünkü dostlarımızla bir büyük aile olmuşuz. İskenderun da evimiz! Bu sebeple gördüğüm ve yaşadığım tüm güzellikleri bir gün İskenderun’da olmasını diliyorum.”
Av. Bülent Akbay’ın çabucak dönmesini bekliyorum..
Resmettiklerini yayınlamayı, İskenderun’daki ‘eksikliklerle’ kıyaslamayı düşünüyorum.

TÜM ENGELLERİ KALDIRALIM!
Bundan sonrası önemli.. Şöyle diyor Akbay:
“- Sevgili Yılmaz. Tüm yetkililer, (seçilmişler ve atanmışlar) bir araya gelmeli, bir Hatay seferberliği başlatmalıdır. Konu başlıkları bellidir. İşsizlik, eğitim, sağlık, turizm, güvenlik, ekonomi, kültür-sanat ve spor.. Bu konularda kısa-orta ve uzun dönemli projeler programa bağlanmalıdır. Şimdiden hedefler saptanmalı ve en az 4 yıl sonra ki verileri görebilmeliyiz. Tüm kurumlar hedefleri gerçekleştirdikçe başarılı sayılabilmelidir. Sözde değil, özde yaptırımlar uygulamalıyız. Kent konseyi bu amaçlar için vardı. Ama babaanne tavsiyeleri yaptı ve doğmadan öldü. Kişisel ikbal uğruna ya rab ne güneşler batıyor:)”
Av. Bülent Akbay ‘birlik ve beraberlik’ mesajının bir nedeni var.
Bazı detaylar, bulgular elde etmiş, paylaşıyor..
Nedir bunlar?
Veriler CNBC-e Business Dergisi’nden:
Hatay yaşanabilir iller arasında 61. Sırada ( genel sıralamada).
Ekonomik yeterlilikte 58. Sırada..
Eğitimde 67. Sırada..
Sağlıkta 67. Sırada..
Güvenlikte 47. Sırada..
Kültür ve sanatta 62. Sırada..
Kent hayatında 15. Sırada..
İşsizlikte 5. Sırada ( 2010 verisi)..
Son söz yine Av. Bülent Akbay’dan:
“Tarih kendisini geriye götürmek isteyenleri de ileriye sürükler. Hatay’da gelişme hızını artırmalıyız. Şimdi sıra rüzgar gibi koşmaya geldi.
Bizi koşmaktan alıkoyanlarla hesaplaşmalı ve engelleri kaldırmalıyız.
Başka bir seçeneğimiz ve İskenderunumuz yok!”
Bence artık zamanı geldi..

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.