Törende neden CHP çelengi ve yöneticileri yoktu?

Yüksekbaş, protokolde yaşanan koltuk kriziyle ilgili olarak CHP İskenderun İlçe Başkanı İbrahim Çolakoğlu’nu kastederek, CHP ilçe yöneticilerinin çelenk sunma töreninde bulunmamasını eleştirdi:

“Törende neden CHP çelengi ve yöneticileri yoktu?”

Törende neden CHP çelengi ve yöneticileri yoktu?CHP İskenderun Belediye Meclis üyesi ve Festival Yürütme Kurulu Başkanı Mesut Yüksekbaş, kendisiyle ilgili yerel bir gazetede köşe yazısındaki iddialara açıklık getirdi. Festivalin bitmesinin ardından bir köşe yazarının tek taraflı elde ettiği bilgiler doğrultusunda kamuoyunu yanıltıcı bilgilerin yer aldığı makale yazdığını belirten Yüksekbaş, yerel bir gazetedeki köşe yazısında şahsına ait değerlendirmede, CHP İlçe Başkanı İbrahim Çolakoğlu’yla protokol sırasının arka sıralarına gitmesi için tartıştığı ve bu yüzden disiplin suçu işlendiğine ilişkin değerlendirmenin tek taraflı ve maksatlı olduğunu belirtti. Belediye Meclis Üyesi ve Festival Yürütme Kurulu Başkanı Mesut Yüksekbaş, konuya ilişkin yaptığı açıklamasında, “Festival komitesinin belediye meclisince belirlenmiş bir tüzüğü vardır ve bu tüzükte kimin nerede nasıl oturacağı, yani protokol sıralaması vardır. Komite olarak 1. sırada ilimizin ve ilçemizin resmi protokolü yer alır. İkinci sırada ise siyasi partilerin ilçe başkanları, seçilmiş tüm belediye başkanları oturur. Diğer sıralarda ise davetlilerimiz oturtulmaktadır. Söz konusu gün CHP İlçe Başkanı ve diğer siyasi partilerin ilçe başkanlarına gereken önem gösterilip, 2. sırada yerleri ayrılmıştır. Ancak CHP İlçe Başkanı ilk sırada oturmakta ısrar edince, kendisine yerini bildirmek zorunda kaldım. Gayet nazik bir şekilde konuyu anlatmama rağmen gösterilen tepkiyi anlayamadım. Kaldı ki bu uyarıyı yapmak Festival Yürütme Komitesi Başkanı olarak benim en doğal hakkımdır. CHP’li bir ilçe başkanı halk için, İskenderun için yaptığımız bir halk konserinde uyguladığı tutumu kamuoyunun ve partilerin takdirine bırakıyorum. Beni parti disiplinine uymamakla suçlayan ve disipline gönderip ihracımı isteyen bir ilçe başkanına sormak istiyorum. CHP’li belediyenin organize ettiği böyle büyük ve kapsamlı bir organizasyona neden gerekli ilgi ve alakayı göstermemiştir? Diğer siyasi partiler belirlenen programa uyup çelenk sunma törenine katılarak partilerinin çelenklerini sunarken, neden CHP çelengi ve yöneticileri törende bulunmamışlardır? Hani nerede partiye ve belediyeye sahip çıkma duygusu? Bu zihniyet küçük olsun benim olsun düşüncesiyle hareket edilen zihniyettir. Aksini iddia edenlerle gerek yazılı gerekse görsel medya önünde tartışmaya hazırım” şeklinde görüş ortaya koydu.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.