Paranızı çöpe atmayın!

Paranızı çöpe atmayın!Bölgemizde ‘kapatıyoruz’ levhası adı altında kalitesiz ve ucuz ürünlerin satıldığına dikkat çeken İskenderun Mobilyacılar ve Hızarcılar Odası Başkanı Abdulkadir Yardımcıoğlu, bu tür işyerlerinin devlete vergi ödemeden satış yaptığını ve devletin bu işten vergi kaybı olduğuna dikkat çekti. Yardımcıoğlu, ‘kapatıyoruz’ adı altında satılan ürünlerin de kalitesiz olduğuna vurgu yaparak, “Kapatıyoruz adı altında stant kurup satış yapıyorlar. Üstelik bu satış modelinden ötürü de bize pek çok şikayet geldi. Bazı vatandaşlar da bu konuda çok duyarsız davranıyor. Bu memlekette imalatı yapılan ürünler kaliteli. Mobilyacı esnafımız her şeyin en iyisini kullanıyor. Kapatıyoruz’dan aldıkları ürünler, bir-iki ay sonra başlıyor dökülmeye. Vatandaş parasını çöpe atmasın. Kapatıyoruz türü yapılan satışlarda devlete vergi ödenmiyor. Biz devletimize vergimizi ödüyoruz. Sigortalı işçiler çalıştırıyoruz. Bunların maliyeti oluyor. Vatandaşa bilinen yerlerden temiz ve sağlam ürünler almalarını tavsiye ediyorum. Şu ana kadar sayısını hatırlamayacağım kadar ürünler tamir için geldi. Alanlar aldıktan sonra bin pişman. Benim vatandaşa tavsiyem, İskenderun’da belli başlı mobilyacı arkadaşlarımız var. Belki 100–200 TL fazladır, ama paranızı çöpe atmayın. Alacağınız ürünü bir kere alın.
Bize şikâyet ediyorlar, ama bizim yaptırım gücümüz bulunmuyor” diye konuştu.
Son olarak Adana’daki mobilya fuarına ilişkin değerlendirmede bulunan Yardımcıoğlu, “Adana’da 5–9 Ekim tarihlerinde mobilya fuarı var. Oda olarak fuarda anlaşma yaptık. Metrekaresi 60 TL. Ürün bazında katılmak isteyen üyelerimiz bizimle irtibata geçsin. Kendi ürünün reklâmını Çukurova bölgesine yapsınlar. Fuara Antep, Maraş, Mersin, Hatay ve Adana dâhil olmak üzere bu bölgeler katılacak. Yurt dışından da katılımcılar gelecek. Çok güzel bir fuar olacak” dedi.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.