Bu bayram başka güzel

Bu bayram başka güzelTürk ordusunun Hatay topraklarına İskenderun üzerinden girişinin 73. yıldönümü coşku ile kutlandı. Akşam saatlerinde Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen kurtuluş törenleri Türk ordusunun temsili olarak şehre girişi ile başladı. Cumhuriyet Meydanı’na ordu komutanı at sırtında şehre girdi. Türk askerleri ise marşlar söyleyerek şehre temsili giriş yaptı. İskenderunluların coşkulu alkışları arasında atından inen ordu komutanını karşılayan İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, şehrin anahtarını ordu komutanından teslim aldı.
Belediye Başkanı Yusuf Civelek, yaptığı açıklamasında, Türk ordusunun ve Türk milletinin tarih boyunca bağımsız yaşadığına dikkat çekerek, “Bugün şehrimizin kurtuluşunun 73. yıl dönümünü coşku ile kutluyoruz. İyi ki varsınız. Özgürlüğün ve vatanın değerini biliyoruz. Özgürlük ve vatan için verilen mücadelenin önemini hiçbir zaman unutmayacağız. Bugün dünya İskenderun’u ve Hatay’ı hayranlıkla izliyor. 5 Temmuz Kurtuluş Bayramımızın 73. yıldönümünde Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman Türk ordusunu ve Hatay’ın kurtuluş mücadelesini veren büyüklerimizi ve aziz şehitlerimizi şükranla anıyoruz. Ruhları şad olsun“ görüşlerine yer verdi. Kurtuluş töreni Atatürk Bulvarı’ndaki törenle devam etti. Atatürk Bulvarı üzerindeki geçit töreni öncesinde İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, Belediye Başkanı Yusuf Civelek ve 39. Mekanize Piyade Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Burhanettin Aktı, halkın 5 Temmuz Kurtuluş Bayramı’nı kutladı. Törene katılan Kahramanmaraşlı bıyık şampiyonu Mevlüt Doğan ise, 130 cm uzunluğundaki bıyıkları ile objektiflere poz verirken ilgi odağı oldu.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.