Kabotaj hakkı büyük bir zafer

Kabotaj hakkı büyük bir zaferİskenderun Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı dolayısıyla açıklamada bulundu. Önümüzdeki yıl Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nı yeni iskelede kutlamakta kararlı olduklarını belirten Belediye Başkanı Civelek, “Geçmiş yıllarda İskenderun’da 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlamaları, eski iskelenin etrafında çeşitli deniz sporlarının, yarışmalarının yapıldığı bir şenlik havası içinde geçerdi. Belediyemizin yaz okulu çalışmalarında en çok istek yüzme branşında oldu. 9-14 yaş arasındaki yüzlerce çocuğumuza yüzme öğretmek için büyük bir çaba sarf ediyoruz.
İskenderun’un sosyal yaşamında deniz kültürünün hala çok önemli bir yeri vardır. İskele projemizde İskenderun’u eski günlerine götürüp denizle bütünleştireceğiz. Projemizde bürokratik işlemlerin sonuna geldik. Geçtiğimiz çarşamba günü iskele projemizde çevresel etkilere karşı alınması gerekli önlemler yeterli görülerek “Çevresel Etki Değerlendirme Belgesi” alınmıştır. DLH (Demiryolları, Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı) Genel Müdürlüğü’nden onay bekliyoruz. Önümüzdeki yıl Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’ mızı yeni iskelemizde kutlamaya kararlıyız. İskenderun için çok önemli bir diğer konu da limanımızın daha yüksek bir ekonomik kapasiteyle çalışarak aktif hale gelmesidir. İskenderun Körfezi’ndeki hareketlilik bize daha büyük olanaklar sağlayacaktır. İskelemizde ve limanımızda deniz yolu yolcu taşımacılığı, turizm potansiyelimizi de önemli ölçüde harekete geçirecektir. Denizlerde ve limanlarımızdaki ulusal egemenlik haklarımız önemlidir. Bu nedenle bu hakları elde ettiğimiz 1 Temmuz 1926 tarihini Denizcilik ve Kabotaj Bayramı olarak kutluyoruz. Kabotaj hakkı kuşkusuz büyük bir zaferdir. Bu zaferle birlikte denizlerimizde ve limanlarımızdaki daha büyük ekonomik başarılar bayramımızı daha önemli ve daha anlamlı bir hale getirecektir. 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramımızı kutlarım”ifadelerine yer verdi.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.