Rektör Güder yabancı misafirlerini ağırladı

Rektör Güder yabancı misafirlerini ağırladıMustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, 9. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’nın Hatay etabı için Kazakistan, Danimarka, Uganda ve Kolombiya’dan gelen öğrenciler ve öğretmenleri makamında kabul etti. Ortak coğrafyayı ve geçmişi paylaşan milletlerin aynı dilin konuşmalarının zaruret olduğunu ifade eden MKÜ Rektörü Güder, “Yaratıcının hepimize bahşettiği insanlığa has duyguları, melekeleri birbirimize aktarmakta aynı dili kullanmak; farklılıkların ortadan kalkması, milletlerin birbirini tanıyıp sorunlarını çözümlemesi, kardeş olması ve daha huzurlu bir dünyanın inşaası için çok gerekli olan bir husustur. Bu hususun sizler gibi çok değerli ve güzide temsilcilerin eliyle yerine getiriliyor olması, böyle değerli genç kardeşlerimizle bir arada olmak bizim için kıvanç vesilesidir. Hepiniz hem ülkemize, hem coğrafyamıza hem de yüreğimize hoş geldiniz” diye konuştu.
Antakya Kültürler Arası Diyalog Derneği (AKADİM) Başkanı İsa Aydın da 9. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’nın İstanbul ve Ankara’da devam ettiğini, Antakya Belediyesi ev sahipliğinde Hatay etabının da coşkulu bir etkinlikle gerçekleştiğini, Türkçe aşığı olarak kabul ettikleri Rektör Güder’i ziyaretten memnun olduklarını belirtti. Tüm dünyada Türkçenin barış ve sevgi dili haline geldiğini ifade eden Başkan Aydın, dünyanın farklı ülkelerindeki Türk okullarında eğitim gören gençlerin ileride birer barış elçisi olarak çalışacağına inancını da dile getirdi. Türk okullarının kuruluş ve gelişmesi aşamalarında maddi katkılarda bulunan Hataylı hayırsever işadamlarından Tahir Özel, Hakan Cengiz, Ömer Yücedal ve Sabri Pehlivan’ın da hazır bulunduğu ziyarette, birbirinden farklı kostümleriyle dikkat çeken olimpiyat çocukları, Türkçenin birbirinden değerli unutulmaz eserlerini Türkçe seslendirerek izleyenlerin beğenisini topladı. Aralarında 4. Türkçe Olimpiyatları’nda “Sol Yanım” şiiriyle 1. olan Meruyet Berkailyevanın da bulunduğu öğretmen ve öğrenciler, ülkelerini temsil eden hediyeleri Rektör Güder’e takdim ettiler. Her bir öğrenciyle ayrı ayrı ilgilenen Güder de, üniversitemizi ziyarete gelen öğrencilere birer saat hediye etti ve kendilerine başarı diledi.

Önceki İçerikÇocuklarınızı evinize en yakın okula gönderin
Sonraki İçerikÖcalan’ı da aday gösterseler, ne olacak?
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.