Gelin, sendikanıza sahip çıkın

Özel güvenlikçilere çağrı:

Gelin, sendikanıza sahip çıkınÖzel Güvenlik Görevlileri Sendikası (Öz İş Sen) İskenderun İlçe Temsilcisi Mustafa Kaplan, yaptığı açıklamasında, tüm özel güvenlik görevlilerini sosyal haklarını alabilmek için, Özel Güvenlik Görevlileri Sendikası çatısı altında toplanarak sendikalı olmaya davet etti.
İskenderun Devlet Hastanesi güvenlik amiri ve Öz İş Sen İskenderun Temsilcisi Mustafa Kaplan, açıklamasının devamında, Hatay’ın 12 ilçesinde örgütlenme çalışmalarını sürdürerek açmış ve kazanmış oldukları davalarla özel güvenlik görevlilerinin geleceklerine ışık tuttuklarını belirterek, “5188 sayılı Özel Güvenlik Yasası yürürlüğe girmesine rağmen, denetim eksikliğinden faydalanan bir takım şirketlerin haksız yaptırımlarından dolayı hizmet vermekte olan özel güvenlik meslektaşlarımızın bir çoğu zaman içerisinde işe başlamadan istifa imzalama, boş senede imza atma, yasal çalışma süresi 180 saat üzerindeki fazla mesailerini alamama, gece yıpranma paylarını alamama, istek dışı proje transferleriyle ya da asılsız savunma tutanaklarıyla yıldırma politikalarına maruz bırakılarak, tazminatsız şekilde çıkarılmalarına maruz kaldıkları bilinmektedir. Bu nedenle sendikalaşma kaçınılmaz olmuştur. Amacımız çalışan tüm özel güvenlik görevlisi arkadaşların haklarını savunmak daha iyi bir kalitede çalışma koşulları sağlayıp özel güvenlik sektörüne hak ettiği yere gelerek geleceği görebilen meslek haline getirmektir. Her geçen gün büyüyerek Hatay’ın 12 ilçesinde örgütlenme bilinçlendirme çalışmalarını sürdürerek açmış ve kazanmış olduğumuz davalarımızla özel güvenlik görevlisinin geleceğine ışık tutmaktayız. Ankara 1. İdare Mahkemesi’nin kararı ile özel güvenlik görevlisi olarak çalışanların sendikalı olabilecekleri kesin hüküm altına alınmıştır. Karar anayasaya kanunlarına ve ILO sözleşmelerine göre özel güvenlik görevlisinin sendikaya üye olmasına engel teşkil edecek bir hüküm bulunmadığına karar vermiştir. Buna bağlı olarak TCK’nın 118. maddesine göre özel güvenlik görevlisinin sendikaya üye olmayacağını iddia etmek, üye olmasını engellemek, üye olunmaması için baskı yapmak anayasal bir suçtur ve bu yaptırımda bulunan kişiye 1 yıl ile 3 yıl arası hapis cezası verilir. Ayrıca sendikaya üye olma nedeniyle işten çıkarmaya iş kanunumuzda ağır maddi tazminat cezaları bağlanmıştır. Tüm özel güvenlik görevlisi arkadaşlarımı özel güvenlik sektörünün ilk sendikası Öz İş Sen çatısı altında toplanarak, 5188 sayılı özel güvenlik yasasının ve 4857 sayılı iş kanununun hakkının dediği, fakat alamadığımız tüm sosyal haklarımızı almak için sendikalı olmaya davet ediyorum.”dedi.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.