Bundan böyle davul da tokmak da milletin

Ergin, Akçaylıların yoğun sevgi gösterileriyle karşılandı:

Bundan böyle davul da tokmak da milletinSeçim çalışmaları dolayısıyla temposunu iyice arttıran eski Adalet Bakanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Sadullah Ergin’in çalışma yoğunluğu her kesimden alkış alıyor. Geçtiğimiz hafta sonu seçim programını İskenderun’a ayıran Ergin, gün içerisinde İskenderunlu işadamları ile 3M Garden Restaurant’ta kahvaltılı toplantıda bulundu. Ardından Kanal 7 televizyonunda Ahmet Acet’in sunduğu Başkent Kulisi’ne konuk oldu. Gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulunana Ergin, daha sonra Üçgüllük’te vatandaşlar ile buluştu. Yoğun seçim temposuna ara vermeden devam eden Ergin’in akşam saatlerindeki durağı ise Akçay oldu. Ergin, Akçay’da vatandaşların coşkulu sevgi gösterisiyle karşılandı. Yaptığı konuşmada demokrasiye vurgu yapan Ergin, “Darbeler dönemi AK parti ile sona ermiştir. Bundan böyle davul da milletin tokmak da milletin” dedi.
AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, milletvekili adayları Filiz Özçörekçi, Mehmet Öntürk, AK Parti İl Başkanı İsmail Kimyeci, AK Parti İskenderun İlçe Başkanı Musa Kurşun ile birlikte kürsüye gelen Sadullah Ergin, tezahüratlar altında alandaki yoğun kalabalığı selamladı. Alkışlar arasında konuşmasına başlayan Ergin, 8,5 yıllık dönem içerisinde AK Parti’nin gerçekleştirdiği hizmetleri anlattı. Geçmişte koalisyon hükümetlerinin ülkeyi dar boğazın eşiğine sürüklediğini söyleyen Ergin, bugün Türkiye’nin IMF’siz kendi ayakları üzerinde durabildiğini belirtti. Doğru plan ve programlar ile iç ve dış borcun azaltıldığını ifade eden Ergin, “Türkiye, öz kaynaklarını harekete geçirmesi suretiyle büyüme hızı olarak Avrupa’da bir numaraya yükselmiştir” dedi. Eski Adalet Bakanı ve Hatay Milletvekili Sadullah Ergin, dış politikada elde edilen saygınlığa da dikkat çekti ve “Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye, Dünya’daki mazlumların sesi olmuştur. 13 Haziran’da AK Parti’nin yüksek oyla birinci parti olarak çıkması halinde sadece Türkiye’de değil Endonezya’da, Filistin’de, Suriye’de, Libya’da ve dünyanın daha birçok yerinde de bayram yaşanacaktır. Çünkü biz zalime karşı mazlumun yanında yer aldık, mazlumların ve ezilmişlerin vicdanı, sesi olduk” dedi. Bunun için tüm Akçaylılar’dan AK Parti’ye destek vermeleri çağrısında bulunan Ergin, “Seçim sonunda Akçay’da ne kadar oy çıktı diye sormayacağız, Akçay’da kaç kişi oy kullandı diye soracağız. İnanıyoruz ki Akçaylılar 2007 seçimlerinde gösterdikleri desteğin daha fazlasını bu seçimlerde de göstereceklerdir”diye konuştu.
Sevgi gösterileri ve tezahüratlar arasında Akçay’dan ayrılan Ergin, daha sonra Tekten İnşaat Grubu’nun yaptığı Gelişim Siteleri’nin açılış törenine katıldı. Hayırlı olmasını ve site sakinlerinin evlerinde huzurla oturmalarını dileyen Ergin, kurdela kesimini gerçekleştirdi.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.