Muhteşem mezuniyet

Muhteşem mezuniyetİskenderun Tosçelik Fen Lisesi, eğitim ağacının meyvelerini vermeyi sürdürüyor. Birçok dalda Türkiye birinciliği kazanan, İskenderun’un adını Dünya’ya duyuran Tosçelik Fen Lisesi, mezuniyet töreninde de farkını ortaya koydu.
2010-2011 eğitim döneminde mezun olan öğrenciler tören esnasında büyük sevinç ve heyecan yaşadılar. Törende konuşan Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, birincilik ünvanını kimseye kaptırmayan okul öğrencileriyle gurur duyduğunu belirterek, “Mezuniyet sevinci yaşayan öğrencilerimizden her vakit enerji ve moral alacağız” dedi.
Tosyalı Holding tarafından inşa edilerek eğitim camiasına kazandırılan ve kaliteli eğitim anlayışıyla kısa zamanda markalaşan Tosçelik Fen Lisesi’nde öğrenciler eğitimlerini başarıyla tamamlayıp diplomalarını almaya hak kazandılar.
Okul bahçesinde gerçekleştirilen törende muhteşem bir tablo vardı. Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın biricik kızı Tuğçe Savaş’ın da mezun olduğu gecede, duygu dolu anlar yaşandı.

STAT GİBİ SAHA
Mezuniyet töreni başlamadan önce, hayırsever İşadamı Fuat Tosyalı’nın yaptırdığı futbol sahasının açılışı gerçekleşti. Stadı andıran görüntüsüyle göz kamaştıran futbol sahası, konukların da beğenisini topladı. İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, YK Üyesi Ayhan Tosyalı, Tosyalı Holding CEO’su Suhat Korkmaz, Denizciler Belediye Başkanı Esabil Soydan ve Milli Eğitim Müdürü Vekili Mehmet Cankurtaran tarafından açılışı gerçekleşen futbol sahasında ilk gol vuruşunu Hayırsever İşadamı Fuat Tosyalı yaptı. İşadamı Tosyalı, Kaymakam Su, belediye başkanları Savaş ve Soydan penaltı atışlarıyla klaslarını konuşturdular.

SERGİ MUHTEŞEMDİ
İçinde soyunma odası da barındıran futbol sahasının açılışından sonra hünerlerin sergilendiği resim sergisi gezildi, açılışı yapıldı.
Muhteşem eserlerin yer aldığı sergide, yağlı boya ve kara kalem çalışmaları büyük beğeni topladı. Tosçelik Fen Lisesi bahçesinde yaptırılan okul kantini ise görülmeye değerdi. Açılışına AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar ve AK Parti İlçe Başkanı Musa Kurşun’un da katıldığı yeni kantin binası, içinde masa tenisi, bilardo gibi oyun/eğlence birimlerini barındırıyor. Kantin; modern ve ferah haliyle dikkat çekti. İl Genel Meclis Üyesi Emin Dönmez’in bilardoda gösterdiği hüner ve oyun tekniği, davetlilerce büyük alkış aldı.
Açılışların ardından mezuniyet törenine geçildi.
Okul Müdürü İlhami Koç, okul aile birliği, öğretmenler, veliler ve öğrencileri büyük bir heyecan sardı.
Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Tosçelik Fen Lisesi Müdürü İlhami Koç, “Öğrencilerimizle çok güzel başarılara imza attık. Okulumuzu bölgemizde ve ülkemizde hayırseverimize de layık olacak şekilde bir yerlere getirdiğimize inanıyorum. Eğitim hayatına başladığı günden bu yana birçok yarışmada büyük dereceler elde ettiler. Bizler öğrencileri küçükken alır, onları hayata hazırlarız. Her geliş ve gidişler bizim açımızdan hem hüzündür hem de sevinçtir. Şunu açık yüreklilikle söyleyebilirim ki, gözümüz arkada değil. Mezun olan öğrencilerimize hayatın zorlukları karşısında ayakta durmayı öğrettik. Bu açıdan rahatız. Böylesine ses getiren başarılara imza atan okulumuzu eğitim camiasına kazandıran Tosyalı Ailesi’ne sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz” ifadesinde bulundu.

MEZUNİYET KÜTÜĞÜNE İSİM ÇAKILDI
Yapılan konuşmaların ardından Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı tarafından mezuniyet kütüğüne isim çakıldı.
Sonrasında ilk diploma işadamı Fuat Tosyalı tarafından öğrenciye verildi.
Hayırsever işadamı Fuat Tosyalı ve Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Tosyalı da, öğrencilere mezuniyet belgelerini verdiler.
Okul Müdürü İlhami Koç tarafından hayırsever işadamı Fuat Tosyalı’ya mezuniyetin anısına bir plaket takdim edildi.

SİZLERİ EVLADIM OLARAK GÖRÜYORUM
Burada bir konuşma yapan Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, konuşmasına kendilerini unutmayıp mezuniyet törenine davet eden okul yönetimine teşekkür ederek başladı. Mezun olan öğrencilere yeni hayatlarında başarılar dileyen hayırsever işadamı Fuat Tosyalı, “Evlatlarımız nasıl yarış içerisindeyse, bizler de iş dünyasında aynı yarış içerisindeyiz. Bizler bu okulu bağışlayıp bırakmadık, bu esere her zaman sahip çıktık. Eserler ancak sahip çıkıldığı müddetçe ayakta kalır. Okulumuzun hemen karşısına yaptırdığımız Tosyalı Sevgi Evleri bitti, 23 Nisan tarihinde devrini yaptık. Sevgi Evleri’nde yetişecek evlatlarımızın birer yararlı fert olması için var gücümüzle destek olacağız. Bu okulumuzda eksikliği hissedilen halı saha ve kantin yapımını da tamamladık, hayırlı olsun. Bizim en büyük moral kaynağımız gençlerimizin başarıları olacaktır. İnanın bana, bu okuldaki evlatlarımı kendi evlatlarım olarak görüyorum. Mezuniyetiniz hayırlı uğurlu olsun” şeklinde görüş ortaya koydu.
Gecede ayrıca, “Orta Öğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri 2011 Yarışması” kapsamında Biyokimya dalında oluşturdukları proje ile Türkiye 2’ncisi olarak dereceye giren İskenderun Tosçelik Fen lisesi 11.Sınıf öğrencilerinden Ayça Gökçe ve Sercan Deveci’ye başarı ödülleri verildi.

SAVAŞ’IN GURUR GÜNÜ

Mezuniyet gecesinde büyük mutluluk yaşayanların arasında şüphesiz Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş da vardı. Biricik kızı Tuğçe Savaş, mezun olan öğrenciler arasındaydı. Başkan Savaş konuşmasında, Hayırsever İşadamı Fuat Tosyalı’ya teşekkür ederek, “Çok mutluyum. Çok gururluyum” sözleriyle, sevincini dile getirdi. Törende konuşan AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar ise, “Fuat abimizden Allah razı olsun. Her zaman, her yerde Hatay’a katkılar sunuyor” diyerek, duygularını ortaya koydu. Yapılan konuşmaların ardından mezun olan öğrenciler tek tek sahneye çağrılarak, diplomaları verildi. Öğrencilerin yaşadığı bu mutluluk, heyecan dolu dakikaların ardından, müzik eşliğindeki büyük eğlence gece geç saatlere kadar sürdü. Veliler ise çocuklarının bu mutlu anını görüntülemek için birbirleriyle yarıştılar.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.