Duran: “Söz veriyoruz, Kamyoncuların kurtuluşu olacağız”

Duran: “Söz veriyoruz, Kamyoncuların kurtuluşu olacağız”Hak ve Eşitlik Partisi Milletvekili Adayı Atilla Duran, Payas Nakliyeciler Sitesinde kamyoncuların sıkıntılarını dinledi ve çözüm yolları aradı.
“Kamyoncuların kurtuluşu olacağız” diyen Duran, “Tonaj, yük ve yol (km) baz alınarak taban fiyat belirlenecek daha aşağı fiyata taşımalar engellenecek. Bu sistemle piyasadaki haksız rekabet önlenecek, kamyoncuların taşımada istikrarlı bir fiyat sistemine geçişi sağlanacak. Böylece her kamyoncunun iş bulması sağlanacak” diye konuştu.

Ulaştırma Bakanlığı bünyesinde sadece kamyon ve taşımacılara ait bir Genel Müdürlük kurulacak

Ulaştırma Bakanlığı bünyesinde sadece kamyon ve taşımacılara ait bir Genel Müdürlük kurulacağını söyleyen Duran, “bu sistemle kamyoncuların sorunlarının çok kısa sürede giderilmesi için yeni birimler kurulacak, kamyoncuların sorunlarına acil çözümler üretilecek. Nakliye fiyatlarının, kurulacak komisyonlarca mazot, yedek parça vs. giderlerdeki artışa göre periyodik olarak arttırılmasını sağlanacak” dedi.
Duran: “Taşımacılık belgesi olan kamyonculara, yaşı 10 yılı geçmiş araçlarının değiştirilmesi için en az 100.000 TL ilk yıl ödemesiz 5 yıl ödemeli faizsiz kredi kullandırılacak. Bu sistemle hava kirliliğinin önüne geçilerek, kazalara sebep olan ve sık sık yolda kalan eski model araçların trafikten çekilmesi sağlanacak” dedi.

Akaryakıt fiyatlarında mazotun 1.50 tl, benzinin 2.00 tl yapılarak vergi kaçakçılarına son verileceğini de sözlerine ekleyen Duran, “ Bu sayede hem akaryakıtta yılda 50 milyar TL olan kaçakçılığın önüne geçilerek, kamyonlarda mazotun yüksek fiyatı nedeniyle kullanılan kaçak akaryakıt engellenmiş olacak. Ayrıca, yine yüksek mazot nedeniyle kamyonlarda kullanılan on numara yağ, ayçiçeği yağı kullanımının önüne geçilerek, ülkemizin ekonomisine ve araçlara verdiği zarar önlenecek” dedi.

Milletvekili Adayı Duran, Payas Nakliyeciler sitesinde kamyoncuların yoğun ilgisiyle karşılandı. Kamyon şoförleri Milletvekili Adayı Duran’a tam destek vereceklerini söyledi.

Önceki İçerikİskenderun’u birlikte kalkındıralım!
Sonraki İçerikBiyokimya dalında Tosçelik yine farkını konuşturdu..
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.