AK Parti Hatay Milletvekili Sadullah Ergin

Adalet eski Bakanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Sadullah Ergin, Güney Medya’ya verdiği özel röportajda muhalefete yüklendi.

“AK Parti’nin bileğini bükemeyenler, haksız ithamları bıraksın”

AK Parti Hatay Milletvekili Sadullah ErginAK Parti Hatay Milletvekili ve Adalet eski Bakanı Sadullah Ergin, Güney TV’yi ziyaret etti. Güney TV Genel Koordinatörü Yılmaz Akpınar ile gerçekleşen görüşmede Ergin, önemli açıklamalarda bulundu.
Seçim çalışmalarından, Suriye’deki olaylara, Kılıçdaroğlu’nun özerklik konusuyla ilgili açıklamalarından, MHP’deki kaset skandalına kadar birçok konuda samimi açıklamalarda bulunan Adalet eski Bakanı Sadullah Ergin’in Güney TV kameralarına özel olarak yaptığı röportajın ana başlıklarından bazılarını sizler için derledik.
İşte AK Parti Hatay milletvekili ve Adalet eski bakanı Sadullah Ergin’in Yılmaz Akpınar ile gerçekleştirdiği röportajda öne çıkanlar.

Güney: Sayın bakanım öncelikle hoş geldiniz. İlk sorum seçimlere az bir süre kaldı ve tüm Türkiye gibi Hatay’da seçim atmosferine girmiş durumda. Seçimler öncesinde bölgemize yapılan yatırımlarla ilgili neler söylemek istersiniz?

Sadullah Ergin: AK Parti hükümeti olarak Türkiye’nin tamamını yatırım cenneti haline getirdik. Sağlıktan, eğitime doğalgazdan, duble yollara kadar Türkiye’nin geneline ayrım yapmadan yaptığımız bu hizmetlerden Hatay’ımız ve İskenderun’umuz da hak ettiği payı almıştır. Birkaç örnek vermek gerekirse: Açılışlarını gerçekleştirdiğimiz Adliye Sarayımız, Emniyet Sarayımız, Tapu binamız, Kapalı Spor Salonumuz bunlardan bir kaçı. Liman bölgesi olmamız hasabiyle İskenderun Limanı’mızın özelleştirilme süreci son aşamaya gelinmiştir. İnanıyoruz ki; limanımızla birlikte İskenderun ekonomisinde ciddi bir canlanma olacaktır. Bakın, İskenderun Ceyhan arasında yatırım yapacak bir karış alan kalmamıştır. Yıllarca ihmal edilen Arsuz yolumuz bitme aşamasına getirilmiştir. Ve tüm bunları yaparken de tamamen öz kaynaklarımızla bunları gerçekleştiriyoruz. IMF’siz yolumuza devam ediyoruz.

Güney: Saymış olduğunuz tüm bu hizmetlere karşın muhalefet partileri İskenderun’a yeterince yatırım yapılmadığını düşünüyorlar. Bu konuda neler söyleyeceksiniz?

Sadullah Ergin: İnanın, bu ülkenin en büyük sorunu muhalefetin dürüst zeminde siyaset yapmıyor olmasıdır. Bu kadar hizmet getirmişiz ama yokmuş gibi davranıyorlar. Eksiğimiz muhakkak ki vardır. Bunları oturup konuşalım. Ancak yapılan hizmetleri yok saymak kimseye fayda sağlamaz. Biz AK Parti olarak milletimizin sağduyusuna güveniyoruz. Bugüne kadar insanımıza milletimize yatırım yapan hükümetimize vatandaşlarımızın verdiği destek de bunun en açık göstergesi olmuştur.

Güney: Sayın bakanım CHP İskenderun ilçe Başkanı İbrahim Çolakoğlu, yaptığı basın açıklamasında açılan bir hastanenin nesini açıyorsunuz? Şeklinde bir eleştiri de bulundu. Başbakanımızın son Hatay ziyareti programında yer alan açılış ile ilgili olarak birinci elden bilgi alabilir miyiz?

Sadullah Ergin: Sayın Akpınar, muhalefet yapmak için muhalefet yapılmaz. Konuyu araştırmadan etmeden açıklama yapıyorlar. Neden? Çünkü bu CHP’nin stratejisi. Çamur at izi kalsın. Bakınız olayın aslı şudur: yeni devlet hastanemizin açılış programı başbakanın son ziyaretindeki açılış programında vardı. Ancak hastanemiz tam anlamıyla hazır hale gelmediği için programdan çıkarttık. Ve yine aynı program içerisinde Hatay merkez Adliye sarayımızın açılışı da vardı onu da yetişmediğinden dolayı programdan çıkartmıştık. Dolayısıyla başbakanımız böyle bir açılış gerçekleştirmedi. Eğer o gün sayın başbakanımız bu açılışı gerçekleştirmiş olsaydı, muhalefet bu kez de ‘Bitmemiş bir yerin açılışını yaptılar’ diye eleştirirdi. Maalesef muhalefet partisi ‘yapmam yaptırmam yapana da engel olurum’ anlayışıyla hareket ediyor.

Güney: Efendim Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu Hakkari’deki seçim konuşmasında yerel özerklik vaadinde bulundu. Sayın Kılıçdaroğlu’nun özerklik vaadini doğru buluyor musunuz?

Sadullah Ergin: Sayın Kılıçdaroğlu’nun özerklik vaadini açması gerektiğini düşünüyorum. Özerklik verecem demekle olmaz. Şerhlerin nedir? Olmazsa olmazların nelerdir? Tüm bunların en ince detayına kadar ortaya konması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü ülke olarak hassas olan bu konuda önemli bedeller ödedik. Biz AK Parti olarak bölgenin her türlü sıkıntısına çözüm üretmek için tüm gayretimizi gösteriyoruz. 74 milyonluk Türkiye’yi bir bütün olarak kucaklıyoruz. Her türlü hak talebinin başımız üstünde yeri var. Ancak hak talebini silahla dayatmak isteyenlere karşıyız. Askere, polise, yaşlıya hastaya kurşun sıkan bölgede sıkıntı yaşayan insanımızı iyi ayırt etmek gerekiyor.

Güney: Ortadoğu’yu saran isyan hareketlerinin son dalgası komşumuz Suriye’yi de sardı. Bölgeden endişe verici haberler geliyor. Komşumuzda yaşanan bu gelişmelerle ilgili neler söyleyeceksiniz?

Sadullah Ergin: komşumuz Suriye’de yaşanan gelişmeler maalesef üzüntü ve endişe verici. Öncelikli olarak yaşanan bu olayların en kısa sürede son bulmasını diliyorum. Hükümet olarak başta Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Dışişleri bakanımız ve ilgili tüm yetkililer olayların son bulması için her türlü gayreti sarf etmektedirler. Suriye halkı bizlerin kardeşidir. Bizler kardeşlerimizin taleplerinin Esat yönetimince dikkate alınıp ivedilikle ve demokratik olarak çözümlenmesini arzu ediyoruz.

Güney: Sayın bakanım tekrar seçimlere dönecek olursak son olarak neler söylemek istersiniz?

Sadullah Ergin: Öncelikli olarak 12 Haziran’da yapılacak olan seçimlerin vatanımıza milletimize hayırlar getirmesini diliyorum. Biz AK Parti olarak insan odaklı hizmet üretiyoruz ve yine insan odaklı seçim kampanyası yürütüyoruz. Derdimiz insanımızın refahı mutluluğu. Bu nedenle kimseyle kavga edecek zamanımız yok. Siyasi olarak AK Parti’nin bileğini bükemeyenler de haksız ithamları bıraksınlar. Varsa projeleri çıksınlar onu anlatsınlar. Hayali vaatlerle de Türk milletini kandırmaya çalışmasınlar. Biz diğer partiler gibi insanımıza Ay’ı Güneş’i vaad etmiyoruz. Biz yapamayacağımız şeylerin sözünü vermiyoruz. Biz yaptığımız ve yapacağımız eserlerle ön plana çıkmak istiyoruz. Hamdolsun vatandaşlarımızda bunu görüyor. Bunun son örneği de açacağımız yeni devlet hastanemiz olacak. Ben tüm İskenderunluları kendilerinin olan bu eseri gidip görmelerini istiyorum. Bizim AK Paryi olarak farkımız burada. Biz laf değil hayal değil hizmet üretiyoruz.
Hepinize teşekkür ederim.

Önceki İçerikPolisten miniklere sunum
Sonraki İçerikİnanarak yola çıktık, yeter ki destek verin
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.