Konservatuardan ilk mezunlar konseri

Konservatuardan ilk mezunlar konseriMKÜ “Yıl Sonu Konseri” İskenderun Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuar’ında gerçekleştirildi. MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder’in ev sahipliğini yaptığı konsere İskenderun Belediye Başkan Vekili Özer Çağşar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Koç, Konservatuar Müdürü Doç. Dr. Halil Demirer, dekanlar ve öğretim üyelerimizin yanı sıra öğretim görevlileri, personel, öğrenciler ve aileleri katıldı.
MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder konsere gelen tüm sanatseverleri kapıda karşılayarak tek tek ilgilendi. Gecede açılış konuşmasını yapan Rektör Güder, “Bugün, Mustafa Kemal Üniversitesi Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarımızın yıl sonu konserleri kapsamında düzenlediği ve bu yıl ilk mezunlarını verdiği, bir anlamda hayata atılışlarında yuvamızdan ayrılıp ülkemizin yarınlarını inşa edecek. Üniversitemizin azmini, enerjisini ve vizyonunu anlatacak ve başarı öykümüzü yansıtacak öğrencilerimizin ve buna katkı sağlayan değerli velilerimizin, akademik ve idari personelimizin bir araya geldiği, tek vücut olduğu gündür. Biz eğitimcilerin, velilerin ve tabii ki öğrencilerin yaşamayı sabırsızlıkla beklediği bu mutlu günde buluşmanın ve öğrencilerimizi yetişkin insanlar olarak toplumumuza kazandırmanın, sanat yaratılarının sunumunu görmenin sevinciyle sizleri saygıyla selamlayarak hoş geldiniz diyorum.”dedi. Konserde Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarı öğretim elemanları ve öğrencilerinin yanı sıra konuk sanatçı olarak Harran Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Afgan Salayev de eserleriyle konsere renk kattı. İzleyicilerin büyük bir heyecanla dinlediği konserin ardından Rektör Güder, konserde emeği geçenlere gecenin anısına çiçek takdiminde bulundu ardından geceye katılan konukları da unutmayarak konuklara sahneden çiçek attı. Konserin ardından fuaye alanında bir kokteyl verildi.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.