Eczacılar sağlıkta vazgeçilmez bir unsur

Eczacılar sağlıkta vazgeçilmez bir unsurİskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, 14 Mayıs Eczacılar Günü’nü yayınladığı mesajla kutladı. Belediye Başkanı Civelek, yaptığı yazılı açıklamasında, “İnsanoğlu bütün tarihi boyunca derdi oldukça, derdine deva bulma çabası içinde olmuştur. ‘İşte bu nedenle eczacılık’ insanlık tarihi kadar eskidir. Eczacının ilgi odağı her şeyden önce insan sağlığıdır.
Türkiye’de sağlık sorunu ve onun ayrılmaz bir bileşeni olan ilaç sorunu, ancak sosyal devlet anlayışı çerçevesinde çözümlenebilir. Genel sağlık hizmetleri herkes için eşit, nitelikli ve ulaşılabilir olmalıdır. Eczacılarımız ilacın üretiminden sunumuna kadar, genel sağlık hizmetlerinin her aşamasında vazgeçilmez bir unsurdur. Bilgileri ve sosyal sorumluluk anlayışlarıyla, insan ve toplum sağlığının her aşamasında aktif olarak yer almak istemektedirler. Türkiye’de sağlık sorunu, ilaç sorunu ve mesleki sorunlarınızın çözümünde sizlerin ve meslek örgütlerinizin düşünceleri, önerileri son derece önemlidir ve mutlaka dikkate alınmalıdır. 14 Mayıs Dünya Eczacılık Günü’nüzü kutlar, sağlıklı, başarılı ve mutlu günler dilerim”dedi.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.