Muhalefet oy avcılığı peşinde

Eski Adalet Bakanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Sadullah Ergin, muhalefetin popülist söylemlerle oy toplama derdine düştüğünü kaydetti:

Muhalefet oy avcılığı peşindeEski Adalet Bakanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Sadullah Ergin, seçim mesaisine hız kesmeden devam ediyor. Ergin ve beraberindeki heyetin dünkü seçim durağı Dörtyol oldu.
AK Parti Hatay Milletvekili adayı Hacı Bayram Türkoğlu’nun ev sahipliğinde Four Way Otel’de düzenlenen kahvaltı programına AK Parti il ve ilçe teşkilatı üyeleri, sendika temsilcileri, sivil toplum örgütleri ve Dörtyol’daki mahalle muhtarları katıldı. Programda ilk konuşmayı AK Parti Hatay Milletvekili adayı Hacı Bayram Türkoğlu yaptı. Türkoğlu, konuşmasına, “Türkiye’yi seçimlerle birlikte yeni bir gelecek bekliyor ve bu yeni geleceği inşa etmek adına bizimle birlikte olan herkese teşekkür ediyorum” diye başladı.
Türk toplumunun ortak değerleri bulunduğunu ve bu ortak değer ve duyguların ülkenin geleceği açısından büyük önem arz ettiğini belirten Hacı Bayram Türkoğlu, “Ülkenin refah ve geleceği adına tüm kurumlara önemli sorumluluklar düşmektedir” dedi. Devletin en küçük üniter yapısı olan muhtarları çok önemsediğini belirten Türkoğlu, “Muhtarlarımızı çok önemsiyorum. Çünkü onlar merkezi hükümetin yaptığı çalışmalarını ve icraatlarını kendi mahallelerine yansıtmaktadır” dedi.

“KRİZ DÖNEMLERİNİ SONA ERDİRDİK”
Türkoğlu’nun ardından kürsüye gelen Eski Adalet Bakanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Sadullah Ergin, Türkiye’nin coğrafik konumu, demografik yapısı, yer altı ve yer üstü kaynakları sebebiyle sürekli olarak iç ve dış müdahalelere maruz kaldığını belirtti. Ergin, bu durumun en açık örneğinin de 60 yıllık darbeler süreci olduğunu söyledi.
Yaratılan kaotik ortam neticesinde her iki-üç ayda bir Türkiye’de kriz yaşandığını hatırlatan Ergin, 2002’de iş başına gelen AK Parti iktidarıyla birlikte bu durumun sona erdiğini söyledi.
Siyasi istikrarın beraberinde ekonomik istikrarı da getirdiğini söyleyen Ergin, “Bunun neticesinde Türkiye, Dünya’da en iyi ekonomiye sahip 200 ülke arasında 17. sıraya yükselmiştir. Aynı zamanda bugün Avrupa’da ekonomik güç olarak 6., ekonomik büyüme rakamı açısından da birinci sıraya yerleşmiştir” diye konuştu. Tüm bunların Türkiye’nin gerçek anlamda bir istikrara kavuşmasının göstergesi olduğunu belirten Ergin, herkesten bu durumun kıymetini bilmesini istedi. Konuşmasını muhalefet partilerini eleştirerek sürdüren Eski Adalet Bakanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Sadullah Ergin’in hedefinde CHP vardı.
Halkı ucuz politikalarla manipüle etmeye çalışanların tek derdinin seçimleri kazanmak olduğunu ve sonrası için hiçbir projeleri olmadığını söyleyen Ergin, bu durumu bir atasözü ile örneklendirdi. “Bekara kadın boşamak kolaydır” atasözüyle geçmiş dönemlerden örnekler veren Ergin, “Zamanında birileri çıkıp 500 gün dedi. Bazıları 2 anahtar vaadinde bulundu. Genç Parti diye bir parti çıktı ve vatandaşa ‘ne istiyorsan iki katını veriyorum’ diye uçuk, ayağı yere basmayan, gerçekleşmesi mümkün olmayan ve gerçekleşmeyen vaatlerde bulundu. 8.5 yıllık AK Parti iktidarıyla gerçekleşen istikrarın sürmesi, koalisyon hükümetleri döneminde yaşanan krizlerin yeniden yaşanmaması ve Hatay’ın daha da büyümesi adına tüm vatandaşları AK Parti’ye destek vermeye çağırıyorum” şeklinde görüş ortaya koydu.

DOST ELİ PARKI AÇILDI
Programın ardından Dörtyol’a bağlı Yeniyurt beldesi’ne geçen Sadullah Ergin ve beraberindekiler, burada yapımı tamamlanan Dost Eli Parkı’nın açılışına katıldılar.
Dörtyol Kaymakamı Hasan Özyiğit, Yeşilköy Belediye Başkanı Fatma Görgen Selimoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Numan Şahapoğlu, Sosyal Hizmetler Hatay İl Müdürü Mevlüt Aydın ve çok sayıda vatandaşın hazır bulunduğu Dost Eli Parkı’nın açılışı, zihinsel engelli gençlerin halk oyunu gösterisiyle başladı. Vatandaşlara ve eğitimcilere çalışmalarından dolayı teşekkür eden Ergin’in gün içerisindeki bir diğer durağı ise Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odası oldu.
Geçtiğimiz günlerde Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cemal Talay’ın babası Selahattin Fahri Talay vefat etmişti. Ergin, Hacı Bayram Türkoğlu ve beraberindeki heyet Cemal Talay’a başsağlığında bulundu.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.