Çocukların karikatür keyfi

Çocukların karikatür keyfiİskenderun Belediyesi Kadın Kültür Sanat ve Eğitim Merkezinde Karikatürlü Ev’in açılışı yapıldı. Karikatür’lü Ev projesinin önerisi, Belediye Başkanı Dr. Yusuf H. Civelek’in sınıf arkadaşı Cumhuriyet Gazetesi çizerlerinden Kamil Masaracı’dan geldi. Bu proje kapsamında 9-14 yaş arası çocuklara karikatür kursu verilmesi tasarlanmıştı.
57 ilköğretim öğrencisi velileriyle birlikte karikatür kursuna katılmak üzere Karikatürlü Evin açılışında bulundu. Açılışta konuşan Belediye Başkanı Dr. Yusuf H. Civelek, “Türkiye’deki karikatür geleneğinin en önemli temsilcilerinden birisidir Kamil Masaracı. Cumhuriyet Gazetesi’ndeki köşesinde her gün büyük bir merakla ve zevkle eşim Ümran’la birlikte yıllardan beri izleriz. Karikatür anlam yüklenmiş resimdir. Birkaç klasik çizgiyle çok büyük anlamlar taşıyan, fazla uzun konuşmaya gerek kalmadan, evrensel fikirler mesajlar veren bir sanat dalıdır. Zeka, kültür ve bilgi gerektirir. Hoşgörüyü yaygınlaştırır, insanları birbirine yakınlaştırır, dünya barışına büyük katkılar sağlar. Hepimizin buna ihtiyacı var. Şimdi çocuklarımıza bu konuda eğitim vermeye başlayacağız. Çocuklarımız karikatür çizerek, kendilerini topluma daha iyi anlatacaklar, aralarında daha iyi iletişim kuracaklar. Kamil beye tekrar teşekkür ederim. Çocuklarımızın arasında çok iyi karikatüristlerin yetişeceğine inanıyorum.
Daha sonra söz alan Karikatürist Kamil Masaracı ise, “Aslında bu bir öneriydi. Ben sadece önermiştim. Böyle bir yer, bu çalışma olmasaydı, herşey havada asılı kalacaktı. Gerçekten başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bu, Türk ve dünya karikatürleri için büyük bir adım. Bu bir ekip işidir. Çocuklarla kısa bir atölye çalışması yapacağız” diyerek sözünü tamamladı. Karikatür kursu için çocuklar kendileri için hazırlanmış masalarda ilk derslerini Kamil Masaracı’dan aldılar.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.