Türkçe şöleninde barış ve kardeşlik pekişti

Türkçe şöleninde barış ve kardeşlik pekiştiİskenderun’da ilk kez düzenlenen ve 14 ayrı ülkenin katıldığı Türkçe şöleninde dünyaya barış ve kardeşlik mesajları verildi. Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’ne bağlı Mustafa Yazıcı Konservatuarı’nda gerçekleştirilen Türkçe şöleninde Ugandalı öğrencilerin yazdıkları ve ilk kez seslendirdikleri barış şarkısı ayakta alkışlandı. Türkçe şöleni öncesi öğrenciler ellerindeki karanfilleri bayanlara vererek, anneler gününü kutladı. Yazıcı Konservatuarı’ndaki kültürel şölene katılan Pakistan, Moğolistan, Kazakistan, Afganistan, Gürcistan, Endonezya, Arnavutluk, Tanzanya, Azerbaycan, Türkmenistan, Nijerya, Uganda, Ürdün ve Türkiye’den öğrenciler ellerinde bayraklarla halkı selamladı. Salona sığmayan İskenderun halkı gösterileri ilgi ve coşku ile izledi. Kültürel şöleni düzenleyen Körfez İskenderun Sanayici ve İşadamları Derneği (KİSİAD) Başkanı Tamer Eker, “Bu öğrenciler görünen kahramanlar, bir de bunların arkasında görünmeyen kahramanlar var, gizli kahramanlar var. Bunları eğiten öğreten, Türkçemizi, anadilimizi, bayrağımızı dalgalandıran, onlara İstiklal Marşı’nı öğreten önden giden atlılar var. Onlara ne kadar teşekkür etsek az. ” dedi. 14 ayrı ülkeden İskenderun’a gelen öğrenciler yaptıkları Türkçe gösteriler ve okudukları türkülerle izleyicilere duygu ve hüzün dolu anlar yaşattı. Gecede eğitime destek verenler plaket ile ödüllendirildi. AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar ise, “Dünyanın dört bir tarafında fedakarca görev yapan öğretmenlerimizi ve Türk okullarımızın üstlendiği bu misyon çok önemli. Türkçemizin dünya dili olması yolunda, çaba sarf eden bu eğitimcilerimizi kutluyorum. Bu kardeşlerimiz dünya milletleri arasında barışa ve hoşgörüye vesile oluyorlar” dedi. Nijerya’dan gelen Hasan Ali ise boynuna astığı yeşil beyaz atkı ile Türkçe konuşarak, “Ben Konyalıyım. İnşallah bu yıl Konyaspor şampiyon olacak” derken, Güney Afrika’dan gelen SibulElle Mechani ise “İşte gidiyorum çeşmi siyahım” adlı Türküyü seslendirdi. Uganda’dan gelen ve üç ay süre ile İskenderun’da kalarak Türkçe öğrenen öğrencilerden Davut Tugim yazdığı barış adlı şarkısını ilk kez İskenderun’da Türkçe ve İngilizce olarak seslendirdi. Gecenin finalinde öğrenciler hep birlikte oyun oynadı ve dünyaya İskenderun’dan dostluk ve kardeşlik mesajı verdi. Gecenin sonunda katkılarını esirgemeyen işadamlarına plaket verildi.

Yoğun katılımla gerçekleştirilen programa AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, İskenderun Emniyet Müdürü Kamil Yıldızkaya, İskenderun Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, AK Parti Belediye Meclis üyeleri Uğur Fırat, Sabahattin Uygun, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan ve çok sayıda davetli katıldı.

Önceki İçerikRagıp Terzi’nin acı günü
Sonraki İçerikYılın annesine plaket
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.