Öğrenciler kariyer öykülerini sundu

Öğrenciler kariyer öykülerini sunduMKÜ Su Ürünleri Fakültesi tarafından Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarı’nda “Su Ürünleri Kariyer Günü” düzenlendi. Yoğun ilgi gösterilen kariyer gününe İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Hüsnü Salih Güder, İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek ve çok sayıda öğretim görevlileri ile öğrenciler katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan MKÜ Su Ürünleri Dekan Vekili Prof.Dr.Ayşe Bahar Yılmaz, düzenledikleri kariyer gününe ilgi gösteren herkese teşekkür ederken, “Bu etkinliği düzenleme fikri benden değil, çalışma arkadaşımdan çıktı. Bana gelip söylediklerinde son derece mutlu oldum. Üniversiteden mezun olan öğrencilerimiz de bu kariyer günlerinde sözlü olarak ‘Kariyer Öykülerini’ anlatacak olup, son sınıf öğrencilerimiz de ‘Bitirme Projelerini’ poster olarak katılımcılara sunacaklar.”dedi. Daha sonra konuşma yapmak üzeri kürsüye gelen MKÜ Rektörü Hüsnü Salih Güder, “Kariyer günü dolayısıyla emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Herkesin emeği mutlaka yerine gider. Üniversite olarak çalışmalarımızı en üst düzeyde yaparak ülkemize ve dünyaya örnek olmamız lazım” açıklamasını yaptı. İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek ise, gençlerin bilimle büyümeleri gerektiğini belirterek, “Gün geçtikçe artık yaşamımızı denizlerin üzerinden sürdüreceğimizi düşünüyorum. Bu nedenle bizlerde su dünyasıyla ilgili her şeyi çok yakından takip etmemiz gerekir” diye konuştu. Son olarak kürsüye gelen İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, yaptığı konuşmasında, “Öğrencilerimizin su ürünleri konusundaki çalışmalarını son derece olumlu buluyorum. Bu etkinliğin gerçekleştirilmesinde tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum” şeklinde görüş ortaya koydu.
Etkinliğe Türkiye’nin farklı bölgelerinden su ürünleri alanında öncü 15 firma stand ve sözlü sunumla katıldı. Su Ürünleri Fakültesi’nden mezunlar sözlü olarak kariyer öykülerini sundu. Ayrıca Su Ürünleri Fakültesi son sınıf öğrencileri de bitirme projelerini poster olarak sundu.

Önceki İçerik37. yıldır ilkeli ve tarafsız yayıncılığın adı: GÜNEY
Sonraki İçerikKahkahayla gülse de içi kan ağlıyor
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.