Spor sevgisi ülkeleri birleştiriyor

Spor sevgisi ülkeleri birleştiriyorHatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Letonya’nın Ogre şehri Belediyesi’nin birlikte hazırladığı “Gençlerin şimdiki ve gelecekteki yaşamlarında spor aktivitelerinin rolü” isimli Comenius Bölgesel Ortaklık projesinin 1. Proje toplantısı gerçekleşti.
Proje’ye Letonya’dan 13 öğenci 7 öğretmen, Türkiye’den 25 öğrenci ve 7 öğretmen katılıyor.
İskenderun Cumhuriyet Anadolu Lisesi, Denizciler Lisesi, Karayılan Belediye Spor Kulubü, Letonya’dan Ogre Lisesi, Ogre Meslek Lisesi, Ogre Spor Kulubü’nün proje ortağı olduğu etkinlikte amaç, gençlerin güncel hayatlarında spor aktivitelerinde rol almaları dahilinde kendilerine olan yararlarını ortaya koymak ve okul yaşamlarının bittiği anda bile spor yapmalarını teşvik etmek.
Etkinlik dahilinde, İskenderun Cumhuriyet Anadolu lisesi ve Denizciler Lisesi’ne bir dizi ziyaretler gerçekleştirildi. Proje kapsamında ayrıca, Denizciler Belediye Başkanı Esabil Soyadan bir sunum yaptı. Toplantının ardından, Karayılan Belediyesi’ne geçildi. Burada da Belediye Başkanı Mehmet Yurtman’ın da iştirak ettiği toplantıda Belediyespor kulubunün ve belediyenin tanıtımı yapılan sunumlar yapıldı.
Başkan Yurtman tarafından yöresel yemekler ikram edilidi. İskenderun’daki etkinliklerin ardından Antakya’ya geçilecek. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde proje toplantısı gerçekleştirip ardından Antakya’nın tarihi ve turistik yerlerine ziyaretler yapılacak.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.