Ekonomik büyümeden esnaf pay alamıyor

CHP milletvekili adayları Av.Dudu ve Şahutoğlu:

“Ekonomik büyümeden esnaf pay alamıyor”

Ekonomik büyümeden esnaf pay alamıyorCHP Hatay milletvekili adayları Av.Mevlüt Dudu ve Dr.Yılmaz Şahutoğlu, seçim çalışmalarını sürdürüyor. Gün içerisinde sanayi esnafını ziyaret eden milletvekili adayları Dudu ve Şahutoğlu, esnafın CHP iktidarında yeniden toplumun temel direği olacağını belirttiler. Sanayi esnafı ziyaretlerinde ekonomik büyümeden esnafın hak ettiği payı alamadığını belirten CHP Hatay milletvekili adayları Av.Mevlüt Dudu ve Dr.Yılmaz Şahutoğlu, esnafın sıcak ilgisiyle karşılaştılar. Av.Dudu, yaptığı değerlendirmesinde, “CHP iktidarında esnafın gelir vergisi oranı 5 puan düşürülecektir ve esnafımızın giderlerinin vergiden düşürülmesi sağlanacaktır. Taksi esnafının güvenlik kabinli araca geçişinde bir sefere mahsus ÖTV alınmayacaktır. Bağ-Kur’a borcu olan esnaflarımız da sağlık hizmetlerinden yararlanacaktır. Kamyoncu esnafının mazotunda indirim yapılacaktır. Halkın ucuz mal aldığı pazarlar ve pazar esnafı güçlendirilecektir. Üreticiyi, KOBİ’yi ve esnafı koruyan hipermarket yasası çıkartılacaktır” dedi.
Bir başka CHP milletvekili adayı Dr.Yılmaz Şahutoğlu da, esnafın vergi ve SGK prim yükünün çok ağır olduğuna işaret ederek, “Eğer piyasalarda esnafın işleri iyi gitmiyorsa, o ekonomide işler yolunda değildir. Esnaf piyasaların barometresidir. Hangi esnafı ziyaret etsek sıkıntılı. Tüm bu sıkıntılar CHP iktidarı döneminde aşılacaktır” diye konuştu.

Önceki İçerikSeher kardeşlerin acı günü
Sonraki İçerikSes sistemi kurmak aklınıza gelmedi mi?
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.