Tosçelik Fen Lisesi’nden TÜBİTAK proje başarısı

Eğitim ve öğretime başladığı günden bu yana ülke genelinde pek çok başarıya imza atan İskenderun Tosçelik Fen Lisesi öğrencileri, bu defa TÜBİTAK Ortaöğretim Kurumları Arası Adana Bölge Proje Yarışması’nda birincilik elde ederek yine bölgemizin gururu oldu

Tosçelik Fen Lisesi’nden TÜBİTAK proje başarısıTosçelik Fen Lisesi öğrencileri başarıya doymuyor. 28 Mart-01 Nisan tarihleri arasında yapılan TÜBİTAK Ortaöğretim Kurumları Arası Adana Bölge Proje Sergisi’ne katılmak için Adana ve çevresinden 713 proje başvuruda bulundu. Bu projelerin de 99’u sergiye katılmaya uygun görüldü. İskenderun Tosçelik Fen Lisesi’nden bir biyoloji, bir coğrafya, bir matematik ve bir de bilgisayar dalından olmak üzere 4 adet proje sergiye kabul edildi. Biyoloji dalında Tosçelik Fen Lisesi biyoloji öğretmenlerinden Gülkan Avcı danışmanlığında 11-B sınıfı öğrencilerinden Ayça Gökçe ve Sercan Deveci’nin hazırladığı ″Ölü Örtü ve Toprak Eklembacaklılarının Yükselti Farkına Göre Sayı ve Çeşitliliğinin İncelenmesi″ adlı proje ile coğrafya dalında yine Gülkan Avcı rehberliğinde 9-B sınıfı öğrencilerinden İlbilge Şengel ve Büşra Yıldız’ın hazırladığı ″İskenderun Yöresinde Bor Katkılı Toprakların Serin İklim Tahıllarına Etkisinin Araştırılması″ adlı proje, TÜBİTAK Adana Bölge Yarışması’nda 1. olmuş ve 13-17 Mayıs tarihleri arasında Ankara’da yapılacak olan Türkiye finallerine katılmaya layık bulunmuştur. Matematik dalında matematik öğretmenlerinden Cahit Güneş danışmalığında 11-C sınıfı öğrencilerinden Burak Bahçeci ve 10-C sınıfı öğrencilerinden Utku Can Güven’in hazırlamış olduğu proje bölge ikinciliğine layık görüldü. Bilgisayar dalında ise Cahit Güneş danışmanlığında 10-A sınıfı öğrencilerinden Muhammed Muvaffak Onuş’un hazırladığı ″MAGMA – Her Parolaya Özgü Algoritma İle Şifreleme″ adlı proje de bölge ikincisi oldu.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.