Bir dilek tuttular gerçek oldu

Yetim ve öksüz çocuklar 23 Nisan’da iki bayramı birlikte yaşadı..

Bir dilek tuttular gerçek oldu

Bir dilek tuttular gerçek olduİskenderun Kaymakamlığı’nın öncülüğünde kentimizdeki yetim ve öksüz çocuklara yönelik iş adamlarımızın desteğiyle hayata geçirilen ‘Bir Dilek Tut Gerçek Olsun’ projesinde yetim ve öksüz çocuklarımız 23 Nisan’da iki bayram birden yaşadı. İskenderun’da eğitimini sürdüren yetim ve öksüz çocuklarımıza 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda bu büyük mutluluğu yaşatan projenin mimarı İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su oldu. Kaymakam Su’nun büyük özveri ve gayretiyle gerçekleştirilen proje sayesinde geleceğimizin sigortası olan çocuklarımız burukta olsa büyük mutluluk yaşadı.
Işıl ışıl parlayan gözleriyle etrafı aydınlatan 150 yetim ve öksüz çocuğumuz İskenderun’da her zaman hayırseverliğe ve eğitime değer veren iş adamlarımıza da büyük gurur yaşattılar.
İskenderun Mustafa Yazıcı Kültür Konservatuarı’nda gerçekleştirilen bu önemli buluşmada ilk olarak söz alan İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, bugünün ulusumuz için çok önemli bir gün olduğunun altını çizdi. 23 Nisan 1920’de TBMM’nin açıldığını ve bu bağlamda halkın kendi kendini yönetme arzusunun hayata geçtiğinin kaydeden Kaymakam Su, “Bu günü Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk çocuklarımıza armağan etmiştir. Çocuklarımızın neşeleneceği, koşup oynayacağı güzel bir gündür. 23 Nisan aynı zamanda tüm dünya çocukları için evrensel bir gündür. Biz bu günde kentimizdeki öksüz ve yetim çocuklarımızı sevindirelim ve iki bayramı bir arada yaşatalım istedik. İlçemizde okuyan tüm yetim ve öksüz çocuklarımızın listesini çıkardık. Böylelikle onların bir dileğini gerçekleştirmek istedik. 150 tane yetim ve öksüz çocuğumuzu tespit ettik. İş adamımız Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı’nın beni ziyaretinde böyle bir projemiz olduğunu kendisine dile getirdiğimde, kendisi de ‘Seve seve bu projeyi destekleriz. Üzerimize ne düşerse yaparız’ demesi beni daha çok heyecanlandırdı ve duygulandırdı. Netice itibariyle bu proje değerli iş adamlarımızın desteğiyle hayata geçti. Bizim fert ve toplum olarak birçok sorumluluğumuz var. Yetim ve öksüz çocuklarımıza ana kucağı ve baba şefkatini vermemiz gerekir. Önemli olan bu çocuklarımıza sahip çıkmaktır. Çünkü onlar bize emanettir. Böyle düşündüğümüz zaman sahip çıkacağımız çok çocuğumuz var. Yetim ve öksüzlerimiz ilgi ve şefkate muhtaçlar. Ben çocuklarımızın ailelerine de yavrularımızın bir dileklerini gerçekleştirme imkanı tanıdıkları için teşekkür ediyorum. Ayrıca bu projeyi gerçekleştirmekte destek ve katkılarını esirgemeyen iş adamlarımıza da teşekkür ediyor, inşallah başka projelerde de bir araya geliriz” şeklinde konuştu.
Kaymakam Su’nun ardından konuşma kürsüsüne gelen İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek ise, çocuklara seslenerek “Bugün sizin gününüz. Hepinize bu önemli gününüz kutlu olsun” mesajıyla konuşmasına başladı, Çocukların saf, iyi niyetli ve tertemiz olduklarını kaydeden Başkan Civelek, “Keşke bütün büyüklerimizde çocuklarımızdaki temizlik kalsaydı. O zaman temiz bir toplum olurdu. Yetimin hakkını korumak gelenek ve göreneklerimiz de vardır. Yetimin hakkı başımızın üzerinedir. Çocuklarımız ne dilerlerse dilesinler bütün isteklerini yerine getireceğiz” ifadelerini kullandı.

ÇOCUKLARIMIZ GELECEĞİN SİGORTASI
Törende son olarak duygu ve düşüncelerini aktarmak için söz alan AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, bu güzel programda çocuklarla birlikte olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Çocuklarımızın geleceğimizin sigortası olduğunu kaydeden Milletvekili Karasayar, “Onlar için harcanan emek ileride ülkemizin garantisidir. Yetim ve öksüz çocuklarımız anne ve baba sevgisinden ister istemez muhrum kalıyorlar. Sayın Kaymakamımız çok güzel bir projeyi hayata geçirdi. Bu projeyle bir çok çocuğumuzun hayalleri gerçekleşecek. Bu yavrularımıza sahip çıktığımız zaman vatanımıza milletimize daha ileride daha iyi hizmet edecek duruma getiririz” şeklinde konuştu.

KATKI SAĞLAYANLARA PLAKET
Yapılan konuşmaların ardından İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, yetim ve öksüz çocuklarımıza yönelik “ Bir Dilek Tut Gerçek Olsun” projesinin hayata geçmesinde destek ve katkılarını esirgemeyerek çocuklara büyük bir mutluluk yaşatan iş adamlarımızdan Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı’ya, Atakaş Şirketler Grubu Başkanı Recep Atakaş’a, İsdemir Genel Müdürü İsmail Akçakmak’a, İskenderun Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Uğur Ateş’e, Nursan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Sabri Keleş’e, Ekinciler Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Ekinci’ye, Yazıcılar Genel Müdürü Osman Gözükara’ya, Fil Filtre sahibi Ökkeş Çirkin adına genel müdür Can Teymur’a, Prime Mall Genel Müdürü Arzu Özerdem’e plaket verdi.

HER ZAMAN ÇOCUKLARIMIZIN YANINDAYIZ
Plaket töreni sırasında duygu ve düşüncelerini aktaran iş adamı ve Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, yetim ve öksüz çocuklara şefkat eli uzatmaktan dolayı duyduğu mutluluğu ve gururu dile getirdi. İş adamı Tosyalı, “İskenderun’da annem adına yaptırdığımız Hacı Pervin Tosyalı Sevgi Evleri’nin teslimi için sayın kaymakamımıza gittiğimde, böyle bir projenin olduğunu duyunca çok heyecanlandım. ‘Çocuklarımızın ne dilekleri varsa yerine getirelim’ dedim. Biz her zaman yaptığımız yardımların yerine gitmesini isteriz. Bu proje de bizim için bulunmaz bir fırsattı. Sadece bu projeyle değil, yaşamımız boyunca her zaman bu yavrularımızın yanındayız ve destekçileriyiz. Bize bu fırsatı sunan kaymakamımıza teşekkür ediyorum” dedi. Atakaş Şirketler Grubu Başkanı Recep Atakaş ise, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda bu organizasyonu gerçekleştirerek kendilerini çocuklarla buluşturarak büyük bir gurur yaşatan herkese teşekkür etti. Yapılan konuşmaların ardından İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, iş adamlarımız ve çocuklarımızla birlikte topluca hatıra fotoğrafı çektirdiler.
Törene AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan, Ağır Ceza Reisi Başkanı Mahmut Ege, 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Burhanettin Aktı, İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Kamil Yıldızkaya, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, MÜSİAD Hatay Şube Başkanı ve Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Tosyalı, Atakaş Şirketler Grubu Başkanı Recep Atakaş, Ekinciler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Ekinci, Yazıcılar Genel Müdürü Osman Gözükara, OSB Başkanı Uğur Ateş, Fil Filtre Genel Müdürü Can Teymur, Prime Mall Genel Müdürü Arzu Özerdem, yetim ve çocuklarla birlikte aileleri katıldı.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.