Tarımsal ekipman yatırımlarına yüzde 50 hibe desteği

Tarımsal ekipman yatırımlarına yüzde 50 hibe desteğiİskenderun İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında makine, ekipman alımları ve ekonomik yatırımların desteklemeleri üzerine bilgilendirme toplantısı yapıldı. İskenderun İlçe Tarım Müdürü Osman Hatlar, konuya ilişkin yaptığı açıklamasında, “Bu programın amacı tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni teknolojilerin üreticiler tarafından kullanımını yaygınlaştırarak; daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapılmasını sağlamak, zor şartlarda ve bedenen çalışan üreticilerimizin işlerini kolaylaştırmak ve üretim maliyetlerini düşürerek uluslararası düzeyde rekabet edebilir bir düzeye getirmek için makine ve ekipman alımının desteklenmesidir. Kırsal alanda ekonomik ve sosyal gelişmeye katkı sağlamak için, belirlenmiş makine ve ekipman alımlarını ve yerinde montajını desteklemek amaçlamaktadır. Program 35 kalem makine-ekipman konularını kapsamaktadır. Programa son başvuru tarihi 25 Nisan 2011’dir. Kapsam dahilindeki makine-ekipmanların ve ekonomik yatırımlarına % 50 hibe vardır.
Ekonomik Yatırımlar ve Toplu Basınçlı Sulama Sistemi Yatırımları için son başvuru tarihi 9 Mayıs 2011’dir. Bu konular hakkında Tarım İl ve İlçe Müdürlüğü elemanlarınca bilgilendirme toplantısı yapılmıştır. Toplantıya 45 kişi katılmıştır. Amacımız emek yoğun tarımsal faaliyetlerin yerine teknoloji ağırlıklı üretim yapmaktır”dedi.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.