Milletvekili adayları arasında ekonomist bulunmuyor

Milletvekili adayları arasında ekonomist bulunmuyorCHP Hatay Milletvekili aday adaylarından Mehmet Çardak, aday adaylığı sürecinde kendisine destek veren herkese teşekkür etti. CHP’nin Hatay’daki tüm aday adaylarına destek vereceğini bir kez daha yineleyen Çardak, “Partimizin hem Hatay’da hem de ülke genelinde birinci parti olması için tüm gayreti sarf edeceğiz” dedi.
Emekli gümrük başkontrolörü, yeminli bilirkişi ve araştırmacı-yazar Mehmet Çardak, partisi tarafından milletvekili adayı olarak gösterilmemesine rağmen, CHP adına çalışmalarını sürdürüyor. Hatay’daki tüm milletvekili adayları arasında ekonomist bulunmamasını bir eksiklik olarak gördüğünü belirten Çardak, “Hatay ekonomisinin can damarı liman, gümrük kapıları, organize sanayi bölgeleri, yaş meyve sebze ihracatı ile nakliye sektörüdür. Esas itibariyle Hatay ekonomisinde önemli bir yer tutan dış ticaret, lojistik, gümrük ve turizm konularında uzman kişilerden de milletvekili listelerinde temsilci seçilmesinde fayda vardı. İnşallah önümüzdeki günlerde bu durum göz önünde bulundurulur. Hatay ekonomisiyle temsilcileri arasında bir uyuşma söz konusu değildir. Milletvekilleri Hatay’ın gerçek sorunlarıyla ilgilenme imkanı bulamıyorlar. Çünkü uzmanlık alanları bununla uyuşmuyor”dedi.
Ekonomik konulara doktorun, dişçinin ve eczacının müdahale edeceği konular olmadığını ifade eden Mehmet Çardak, “Hatay’ın ekonomisini büyütmek, işsizlere iş imkanı sağlamak ekonomistlerin işidir. Bugüne kadar Hatay’ın milletvekili profilinde ekonomist bulunmamasından dolayı sorunlar çözülemiyor. Milletin temsilcisi olmadan da millete hizmet etmek mümkündür. Şahsen gümrük, dış ticaret ve kambiyo konularında eğitim ve danışmanlık hizmeti vermek suretiyle zaten halkımıza hizmet ediyorum, hizmet etmeye de devam edeceğim”şeklinde görüş ortaya döktü.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.