Kıratın süvarisi Maruf Kaymaz

Kıratın süvarisi Maruf KaymazDoğru Yol Partisi (DYP) Hatay Milletvekili 1. sıra adayı Av. Maruf Kaymaz, partisinin eski dönemlerde olduğu gibi ilk günkü heyecan ve hizmet anlayışıyla ülkeye ve insanına hizmetkar olmak için yeniden siyaset hayatına giriş yaptığını söyledi. Partisinin yeni olmasına rağmen kökleri geçmişe dayanan bir siyasi hareket olduğuna işaret eden DYP Hatay 1. sıra milletvekili adayı Av. Maruf Kaymaz, geçmişinden aldığı güçle ülke yönetimine yeniden talip olduklarını söyledi. Kaymaz, bölgenin sorunlarını ve çözüm yollarını çok iyi bildiklerini ifade ederek “Hatay, ülkemizin en güzide yeridir. Gerek tarihi, gerek sosyo-ekonomisi ve turizmi ile parmakla gösterilen bir il olmasına rağmen ne yazık ki bugüne kadar hak ettiği hizmeti göremedi. Sadece yüzeysel ve buna makyaj diyebileceğimiz hizmetlerle Hatay ve özellikle İskenderun bugünlere getirildi” dedi. Kaymaz, bir ülkenin veya bölgenin gelişebilmesinin en önemli etkeninin müreffeh bir toplum olduğuna vurgu yaparak, müreffeh bir toplumun oluşması için de canlı bir ekonomi ile yaşam standardının yükselmesine bağlı olduğunu söyledi ve şöyle devam etti: “Hatay hizmet açısından çok bakir bir ilimizdir. Bunun için de işe ekonominin düzeltilmesiyle başlanabilir. Ekonominin düzelebilmesi için tabi ki devletin desteğine ihtiyaç vardır. Bu desteğin sağlanması için de bölgeden giden milletvekillerine büyük iş düşmektedir. Bir milletvekilinin görevi sadece parmak indirip kaldırmak değil, bölgesinin yatırımlarından nasibini alabilmesi ve mega projelerin gerçekleşmesine yönelik azami gayret sarf etmektir.”
Hazırladıkları proje dosyasını, Hatay’ı bir bütün olarak görüp hazırladıklarına vurgu yapan DYP Milletvekilli adayı Maruf Kaymaz “Bizim dosyamızda yer alan projeler yapılması zor projeler değildir. İktidarda olmasak bile bu projelerin gerçekleşmesi için gerekirse iktidarın bölge milletvekilleriyle ortak çalışma yapacağız. Projeleri başlıklar halinde sıralayacak olursak; İskenderun’a Lojistik Köy kurmak, mesleki OSB’ler oluşturmak, hızlı tren, demiryolu hattını İskenderun’dan Antakya’ya oradan da diğer ilçelere çekmek, Hatay Havaalanı’nı uluslar arası havaalanı hüviyetine geçirmek; İskenderun-Samandağ, Samandağ-Lazkiye arasında feribot seferleri başlatmak, Belen’de sona eren otoyolu Antakya’ya kadar uzatmak, İskenderun’u sanayi ve turizm bölgesi olarak iki bölgeye ayırmak, İskenderun-Samandağ arasında kalan bölge turizm, Denizciler-Erzin arasını da sanayi bölgesi olarak ilan ederken, sanayi ve yeşili aynı kareye alacağız. Yatırımcının önünü açarak bölgeye yatırım yapmasını sağlayacağız. Sektörel teşvik bölgeleri oluşturarak bölge sanayicimizi ve girişimcimizi teşvikin imkânlarından yararlandıracağız. En önemlisi daima halkla iç içe, girişimcilerimizle iç içe ortak projeler oluşturarak hayata geçirme yollarını arayacağız. Destek sizden hizmet bizden. Tüm halkımızı Doğru Yol’a bekliyoruz. Allah kimseyi Doğru Yol’dan ayırmasın” ifadelerini kullandı.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.