Dolandırıcılara operasyon

Dolandırıcılara operasyonİskenderun’da dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla 10 kişinin gözaltında alındığı bildirildi.
İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan, yaptığı yazılı açıklamada, Hatay Emniyet Müdürlüğü ile İskenderun ilçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde “suç örgütü kurmak, örgüte üye olmak ve örgüt faaliyetleri çerçevesinde dolandırıcılık yapmak” suçları kapsamında 10 kişinin gözaltını alındığını belirtti.
Örgütün lideri H.İ. ve yöneticisi A.S. ile birlikte toplam 10 zanlının 1 aylık süre içerisinde, düşük kurdan döviz satışı yapıldığı görüntüsü altında Ankara, Hatay, Bursa ve Mersin illeri ile İskenderun ve Dörtyol ilçelerinde 6 ayrı dolandırıcılık eyleminin gerçekleştirildiği belirtilen açıklamada, “1 aylık dönemde gerçekleşen dolandırıcılık olaylarında zanlıların, müştekilerin 149 bin TL ve 122 bin avrosunu dolandırıldığı belirlendi. Olayla ilgili yapılan aramalarda, örgüt yöneticilerinin dolandırıcılıktan elde ettikleri sanılan toplam 80 bin Avro, 23. 890 TL ve 11. 400 dolar ele geçirildi” ifadelerine yer verildi. Zanlıların, sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.