Bayanlar balıkçılık sektörüne hazırlanıyor

Bayanlar balıkçılık sektörüne hazırlanıyorKadın İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programı kapsamında, Avrupa Birliği tarafından desteklenen, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörlüğü Su Ürünleri Fakültesi ve İMEAK Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi ortaklığında yürütülen 12 ay süreli, “İskenderun Körfezi Ağ Donatım Merkezi (İKADOM)” başlıklı proje, eğitim faaliyetlerine tüm hızıyla devam ediyor.
Eğitim kursları kapsamında balıkçılık sektörüne hizmet amacıyla yaptıkları ağları İskenderun balıkçı Barınağında sergilemek üzere barına gelen kursiyerler proje hakkında bilgiler vererek balıkçıları yapmış oldukları ağlardan almaya ikna etmeye çalıştılar.
Kursiyerler adına konuşma yapan Emine Yalçın, “Biz bayan kursiyerler olarak eğitim almaya hak kazandığımız bu projede, ülkemizin Kültür Balıkçılığı ve Balık Avcılığı sektörlerinden gelen yoğun iş taleplerine ve projenin ne denli vasıflı iş gücü açığına katkı sağladığını gördüğümüz için bu sektörde iş yapabilmek adına eğitim almaya çalıştık. Amacımız kentimizdeki balıkçıların işlerini biraz daha kolaylaştırıp kaliteli balık yakalamalarını sağlamak” dedi.
Kursiyer bayanların azmederek yaptıkları işlerden ötürü kendilerini tebrik eden İskenderun Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Nihat Beyazıt ise, “Bayanlar iyi bir iş çıkarmışlar. Bu memleketin eksikliklerini bilerek bu yola çıkmışlar. Balıkçılarımızın daha iyi ve kaliteli balık yakalamalarını sağlamak amacıyla ağ yapmaya başlamışlar. Umarım bu işi her zaman devam ettirirler ve ileri yıllarda onların yapmış oldukları ağları kullanmaya başlarız” diye konuştu.

Önceki İçerikHataylıların bankalarda 5.3 milyar lirası var
Sonraki İçerikİlköğretim Okullarında ‘Egemenlik Kupası’ heyecanı
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.