Alkışlar MMK-ATAKAŞ’a

MMK-ATAKAŞ ortaklarından hayırsever iş adamı Recep Atakaş, Dörtyol’da yaptıracakları 32 derslikli MMK-ATAKAŞ Endüstri Meslek Lisesi’nin protokolünü Hatay Valisi Celalettin Lekesiz ile birlikte imzaladı

Alkışlar MMK-ATAKAŞ’aMMK-ATAKAŞ ortaklarından İskenderunlu hayırsever iş adamı Recep Atakaş, ülke ekonomisine sağladığı katma değerin yanı sıra eğitime yatırımlarını da sürdürüyor. Atakaş, Dörtyol’a kazandıracakları 32 derslikli Endüstri Meslek Lisesi’nin protokol imza töreninde heyecanlı ve aynı zamanda gururluydu. Hatay Valiliği’nde gerçekleşen törende ilk olarak konuşan Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, insanın sporda, sanatta, bilimde ve eğitimde iyi yetişmesinin ülkeye ve topluma yararlı olduğunu söyledi. Ülkede iyi yetişmiş iş bilenlerin sayısının az olduğunu belirten Vali Lekesiz, işsizliğin azalması ve kalifiye eleman sayısının artması anlamında meslek liselerinin önemine değinerek, “Hayırseverimiz tarafından yaptırılacak olan meslek lisemiz gençlerimizin iyi yetişmesi için çok önemlidir. Buradan mezun olacak gençlerimiz sanayi sektöründe ihtiyaç olan iyi yetişmiş kalifiye elaman ihtiyacını karşılayacaktır. Yapılacak olan okulumuzun bölgemizin ve ülkemizin kalkınması adına çok önemli olduğuna inanıyorum” dedi. Hayırsever işadamı Atakaş ise yaptığı açıklamada, ülkede eğitimle ilgili sıkıntılar olduğunu belirterek, imkânı olan herkesin eğitime katkı vermesi gerektiğini kaydetti. Genç nüfusa sahip Türkiye’de eğitimsiz ve mesleksizlerin olduğunun altını çizen Atakaş, “Hatay demir-çelik sektöründe ülkenin önemli bir ihtiyacını karşılıyor. Ama bu sektörde çalışacak kalifiyeli elemanlara ihtiyacımız var. Bu sorunun giderilmesi ve mesleksiz olan gençlerimizin sayısın azalması adına bu okulu yaptırıyoruz ” şeklinde konuştu. 10 milyon TL’ye mal olacak 32 derslikli okulun 24 ay içerisinde hizmete girmesinin hedeflendiği kaydedildi. Konuşmalardan sonra, okul protokolü imzalandı.
Protokol imza törenine, MMK Atakaş Şirketi Genel Müdürü Sergey Usakov, Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Cafer Tulmaç, Dörtyol Kaymakamı Hacı Hasan Özyiğit, Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin katıldılar.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.