Türk Polis Teşkilatı’nın 166. kuruluş yıldönümü

Türk Polis Teşkilatı’nın 166. kuruluş yıldönümüTürk Polis teşkilatının kuruluşunun 166. yıl dönümü kutlamaları Anıt alanında gerçekleştirildi. Bir dakikalık saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunmasıyla başlayan törende İskenderun Emniyet Müdürü Kamil Yıldızkaya yaptığı konuşmada teşkilatın dünü ve bugününü değerlendirdi. Teşkilat olarak gelişen teknolojiye ayak uydurduklarını ve Dünya standartlarını yakaladıklarını belirten Yıldızkaya “Şan ve şerefle yazılan 165 yılı geride bırakan teşkilatımız 166. kuruluş yılına girerken sadece Türkiye sınırları içerisinde değil dünyadaki saygın yerini almış olmanın haklı gururu yaşamaktadır. Emniyet teşkilatımız toplumda huzur ve güveni sağlamak vatandaşımızın can ve mal güvenliğini korumak, kanunun hakimiyetini ve devlet otoritesini sağlamak gibi çok önemli ve hayati bir görev üstlenmiştir. Bizler bu görevi yerine getirirken demokratik sosyal laik bir hukuk devletinin kurumu olduğumuzu asla unutmuyoruz. Çünkü adalete dayanmayan güç zorbalıktır zalimliktir, ama kuvvete dayanmayan adalette aciz olur. Hukuk devletinde polis adalete dayalı bir kuvvettir onun için polis zalim değildir adaletlidir, korkutan değil güvenilen bir güçtür çünkü kuruluş amacımızda budur” dedi.

İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su ise polis teşkilatının kuruluşundan bugüne geldiği noktayı değerlendirerek polis teşkilatının halkın hizmetkarı olduğunu söyledi. “Polisin halkın huzur ve güvenini sağlamak için var olduğunu hatırlatan Kaymakam Su “ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün sözleriyle polis’i tanımladı. Polis asker kadar disiplinli hukukçu kadar hukuk adamı ve bir anne kadar şefkatli olmalıdır. Bu manada polisimiz kendini yetiştirmiş, disiplini ile hukuk bilgisi ile vatandaşına şefkati ve muamelesi ile bu ilkeye sahip çıkmaktadır. İnanıyorumki polis teşkilatımız bundan sonrada ülkemizin huzur ve güvenliği için gece gündüz canı pahasına gayret edecektir” şeklinde konuştu.

İskenderun Atatürk anıt alanında düzenlenen törene Kaymakam Ali İhsan Su, Belediye Başkanı Yusuf Civelek, Emniyet Müdürü Kamil Yıldızkaya, MÜSİAD Hatay Şube Başkanı Fatih Tosyalı, MMK Atakaş Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Recep Atakaş, Müdür yardımcıları, birim amirleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve işadamları katıldılar. Anıt alanında düzenlenen töreninin ardından Belediye Sosyal Tesisleri’nde kokteyl düzenlendi.

Türk polis teşkilatın 166. kuruluş yıl dönümünde her yıl olduğu gibi bazı polis memurları törene çocukları ile birlikte katıldılar. Asker ve polis kıyafetleriyle dikkat çeken çocuklar, anne babaları gibi selam verdiler istiklal marşı okudular. Tören sonrasında araçlarla atılan şehir turuna da katılan çocukların mutluluğuna diyecek yoktu.

Önceki İçerikHalkın huzuru polisin gururudur!
Sonraki İçerikİDÇspor, Bandırma’ya iki dakikada teslim oldu: 2-0
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.