“Paralar havaya gitmiş”

“Paralar havaya gitmiş”Belediye Meclis Üyesi Ali Kılınç Çirkin, geçen yıl İskenderun Belediyesi’nin 33 milyon TL mal ve hizmet alımına harcadığını, ancak ortada hiçbir kalıcı icraatın olmadığını söyledi:

“Paralar havaya gitmiş”

Demokrat Parti İskenderun Belediye Meclis Üyesi Ali Kılınç Çirkin, geçtiğimiz yıl İskenderun Belediyesi’nin dişe dokunur hiçbir hizmetinin olmadığını, tek yapılan şeyin CHP grubu içindeki bazı meclis üyelerinin arsa tevhitlerini meclis gündemine taşıdıklarını kaydetti. İlk olarak İskenderun Belediyesi’nin 2010 yılı faaliyet raporuna yönelik eleştirilerini sıralayan İskenderun Belediye Meclis Üyesi Ali Kılınç Çirkin, “1 Nisan tarihli meclis oturumunda da gündeme taşımıştım. 2010 yılı faaliyet raporunda yazılanlarla gerçekler birbiriyle bağdaşmıyor. 2009 yılı faaliyet raporuyla 2010 yılı faaliyet raporlarında özellikle bazı gayrimenkullerin metrekare boyutlarında bile farklılıklar var. 2009 yılı faaliyet raporunda İskenderun Belediyesi’nin yeri 4.270 m2 görünürken, 2010 yılı faaliyet raporunda bu rakam 3.183 m2’ye düşmüş. Bu bir yazım hatası mı, belediye yetkililerinden açıklama bekliyoruz. Bunlar nasıl olur diye soruyoruz, ama net bir cevap alamıyoruz. İskenderun Belediyesi’nin 2010 yılı faaliyet giderleri 33 milyon TL olarak görünüyor. Yani geçtiğimiz yıl 33 milyon TL mal ve hizmet alımına harcanmış, ancak ortada hiçbir kalıcı icraat yok. Paralar havaya gitmiş. İskenderun Belediye yönetimi şeffaflıktan bahsediyor, ama yapılan ihalelerle ilgili bugüne kadar belediye meclis üyelerine hiçbir bilgi verilmedi. Yapılan işlerin ve verilen ihalelerin gerçek maliyetleri nedir, net bir cevap yok. Daire müdürlerinin üzerlerine düşen görevi layıkıyla yerine getirdiklerine inanıyorum. Yine belediyenin 2010 yılı faaliyet raporlarını incelediğimizde İskenderun’da bulunan Çay Mahallesi, Fatih Sultan, Gürsel, Hürriyet, Savaş, Süleymaniye ve Yenişehir mahallelerine hiçbir hizmet verilmediğini görüyoruz. Yani geçen yıl kentimizdeki 21 mahalleye hizmet götürülmüş, 7 mahalleye bir çivi dahi çakılmamış. Hani İskenderun’un her mahallesine eşit hizmet götürülecekti?”dedi.

“MECLİS BAZI CHP’Lİ ÜYELERİN ARSA TEVHİTLERİYLE MEŞGUL”
Açıklamalarının devamında belediye meclisinde artık halkın yararına olacak konuların gündeme getirilmesi gerektiğini belirten Meclis Üyesi Çirkin, “Belediyenin gelirleri iyi durumda. Ancak hizmet yok. Çocuk parklarının hali içler acısı. Sadece geçen yıl belediyeye 201 bin TL bağış almışlar. Bu çok komik bir rakam. Antakya’ya sürekli alt geçit ve üst geçit yapılırken, bizde yeni adliye sarayı ile alışveriş merkezi civarında bir tane bile alt geçit yapılmadı. Yine söylüyoruz, alışveriş merkezi ile yeni adliye sarayı civarına bir tane alt geçit ya da üst geçit şart. İskenderun Belediye meclisinde tek yapılan şey, CHP grubu içindeki bazı meclis üyelerinin arsa tevhitlerini meclis gündemine getirmeleri oluyor. Meclis artık bazı CHP’li meclis üyelerinin arsa tevhitleriyle uğraşmak yerine, gerçek gündemle, yani halkın gündemiyle meşgul olmalı” şeklinde görüş ortaya koydu.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.