Hatay’da kardeşlik gülleri açmalı

Hatay’da kardeşlik gülleri açmalıHatay Milletvekili Aday Adayı Mehmet Rasim Kuseyri, “Hatay zengin geçmişi ve geniş höşgörü kültürünü siyasete yansıtmalı” dedi. Hatay’ın dil, din, mezhep armonisiyle bir arada yaşama kültürünü en iyi yansıtan bir Türkiye gerçeği olduğuna dikkat çeken Kuseyri, “maalesef her fırsatta dile getirdiğimiz zenginliğimizi ortak bir hemşehrilik bilincine dönüştüremedik. Ben 12 Haziran seçimleriyle Hatay’da kardeşlik gülleri açması için mücadele edeceğim” dedi.

AK Parti Genel Merkezi’nde Teşkilat Başkanlığı ve Seçim İşleri Başkanlığı’nda hukuk danışmanı olarak görev yapan Av. Mehmet Rasim Kuseyri, farklı dillerin, kültürlerin, din ve mezheplerin iç içe geçtiği, tarihi, siyasal ve ekonomik yapısı ile Türkiye’nin yaşam biçimlerini yansıtan Hatay’dan AK Parti Milletvekili aday adayı olmasıyla ilgili konuştu.
Gerek siyasi arenada, gerek gündelik konuşmalarda her daim Hatay’ın kültürel zenginliğinden bahsedildiğine dikkat çeken Kuseyri, “ama gerçeği hiç eğip bükmeden itiraf edelim. Biz bu zenginliği ortak bir Hataylılık bilincine dönüştüremedik, bir Hataylı hemşehrilik paydasında eritemedik. Muhataplarımızın inanç, dil, din farklılıklarına saygı duyarak herkesi kendi konumunda kabul eden ortak bir şuur potasında eritemedik” şeklinde konuştu.
Mehmet Rasim Kuseyri, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Allah’ın Hatay’ımıza bahşettiği dünyanın en bereketli topraklarında sebzelerin, meyvelerin en güzelleri yetişiyor. Pamuğun en kalitelisi bu topraklarda boy veriyor. Artık bizlere düşen de bu topraklarda kardeşlik güllerinin açması için seferber olmaktır”.
Kuseyri, “Sayın Başbakanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın, “çalınmadık bir tek kapı, girilmedik bir tek gönül bırakmayın” sözü kılavuzluğunda, Hatay’da elini sıkmadığımız, bir sofrada soğan kırıp, ekmeği bölüp, sorunlarını paylaşmadığımız tek bir hemşerimiz kalmayacak inşallah” dedi.
Kuseyri, eğer 12 Haziran seçimlerinde Hatay’ın vekili olma görevi kendisine nasip olursa herkesi kendi konumunda kabul eden bir siyasi anlayışla ve karşılıklı saygı, sevgi çerçevesinde bu görevi ifa edeceğini belirterek, “farklı inançlara, farklı fikirlere saygı duyarak, hangi din, mezhep ve inancın görüşünü taşırsa taşısın Hatay’ın sorunları için tek bir masa etrafında toplanabilen yeni bir toplumsal dilin oluşması için üzerime düşeni yapmaya hazırım. Her görüş ve her düşüncedeki insana sadece kapım açık değil, onlarına kapısına giderek Hatay için, Hataylı için gereken her türlü özveriyi göstermek benim üzerime bir borçtur” ifadesini kullandı.
Avukat Mehmet Rasim Kuseyri’nin özgeçmişi kısaca şöyle:
Mehmet Rasim Kuseyri; evli ve üç kız çocuğu var. Banka müdürlüğü yapan bir baba ile ev hanımı bir annenin ilk evladı olarak 30 Eylül 1968 tarihinde Antakya’da dünyaya geldi. Tarihi kayıtlara göre ailesi orta Asya’dan geldiği 1464 yılından beri Antakya’da mukim. Anne babası halen İskenderun’da tek erkek kardeşi ise İstanbul’da ikamet ediyor. Kardeşi Cem Kuseyri de Adalet ve Kalkınma partisi İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi.
Mehmet Rasim Kuseyri: ilköğrenimini İskenderun’da orta; öğrenimini Osmaniye’de başarıyla tamamladıktan sonra 1985 yılında Ankara üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne girdi. 1989 yılında muzu niyetten sonra Ankara Barosu’na kayıtlı mesleğine icra etmeye başladı. Askerlik görevini Şırnak’ta yedek subay olarak ifa etti. Yine fakülte sonrası Bankacılık ve Ticaret Hukuku Araştırma Enstitüsü’nde Ticaret Hukuku alanında yüksek lisans sertifika programını tamamladı.
1995yılından bu yana Ankara’da serbest avukatlık yapmakta. Kurucusu olduğu Kuseyri hukuk bürosu ulusal ve uluslararası dava tecrübelerine sahip Türkiye’nin en önemli hukuk bürolarından biri haline geldi. Kuseyri hukuk kurulduğu günden bu yana çok sayıda gazeteci işadamı, bürokrat, siyasetçi ve akademisyenin hukuk danışmanlığını ve avukatlığını yaptı ve yapmakta.
Özellikle son 10 yılda türlü davalara yıpratılmaya çalışan Türkiye’nin AK kadrolarında yer alan çok sayıda siyasetçi zorlu hukuki süreçleri Kuseyri Hukuk’la aştılar. Ayrıca Avukat M. Rasim Kuseyri 2007 genel seçimlerinden bu yana AK parti Genel Merkezi’nde Teşkilat Başkanlığı ve Seçim işleri Başkanlığı’nda danışman olarak aktif görev ifa etti.
Mehmet Rasim Kuseyri; avukatlık mesleğini icra ederken sivil toplum kuruluşlarında da üye, kurucu ve yönetici olarak görev yaptı. Türk Hukuk Enstitüsü yönetim kurulu üyeliği ve genel sekreterliği Hukuk ve Demokrasi Kurumu Kuruculuğu ve Genel Başkan Yardımcılığı; bünyesinde çok sayıda hukukçu ve siyasetçinin yer aldığı Hukuk ve Siyaset Stratejileri Enstitüsü kurucu Genel başkanlığı Fenerbahçeli Hukukçular Derneği üyeliği gibi çalışmalar bunlardan bazıları. Kuseyri ayrıca, mesleki kuruluşların yanı sıra yurt içi ve yurt dışında ihtiyaç sahibi kimselere yardım elini uzatan fakir ve örgenim göremeyen çocukların yetişmesine katkı sağlayan gönüllü sivil toplum kuruluşlarında aktif görevler ifa etti.
Ülke meseleleri ile yakından ilgilenen Mehmet Rasim Kuseyri’nin çeşitli yayın organlarında çok sayıda makalesi yayımlandı. Yine Adalet ve Kalkınma partisi kurulduğundan beri TBMM nezdinde yürütülen yasa çalışmalarına teorik ve pratik destek verdi.
Mensubu bulunduğu Kuseyri ailesi adını Şenköy’de (asıl adı Şeyh köyü) medfun Şeyh Ahmet Kuseyri Hazretleri’nden almaktadır. Şeyh Ahmet Kuseyri Hazretleri’nin torunları arasında ilim irfan ve fazilet temsilcisi çok sayıda insan yetişmiştir. Kuseyri ailesi; özellikle Demokrat Parti’nin kurulmasından sonra hep muhafazakâr ve demokrat değerleri savunan bir çizgide yer almış ve bugün “Muhafazakâr Demokrat” adıyla somutlaşan siyasal duruşun öncüleri olmuşlardır.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.