Ugandalı öğrencilerden Kaymakam Su’ya ziyaret

Ugandalı öğrencilerden Kaymakam Su’ya ziyaretKörfez İskenderun Sanayici ve İşadamları Derneği ve Gülen Koleji’nin daveti ile İskenderun’a gelen Ugandalı öğrenciler, Kaymakam Ali İhsan Su’yu makamında ziyaret etti.
Gülen Koleji ve KİSİAD’ın girişimleri ile Uganda’dan gelen öğrenciler Kaymakam Ali İhsan Su’ya Uganda’nın simgesi bir tablo hediye ederken, Kaymakam Ali İhsan Su da öğrencilere çeşitli hediyeler verdi. Üç ay süre ile İskenderun’da kalacak olan Ugandalı öğrencilerin burada Türkçe öğreneceklerini ve Türkçe Olimpiyatlarına hazırlanacaklarını belirten Gülen Koleji Müdürü Mustafa Üsküplü, Türk halkının misafirperverliğini en iyi şekilde Ugandalı öğrencilere göstereceklerini belirtti. Uganda’nın başkenti Kampala’da faaliyet gösteren Işık Lisesi öğrencilerinden, Daniel Olel, Musuza Henry Kizza, Enoek Ofumbi Opang, Omar Faisal, Shafik Senkatuka, David Tugume, Derrick Kisitu, Kaymakam Ali İhsan Su’ya eğitim ve öğretimleri hakkında bilgiler verdi. Ziyaretten ötürü memnuniyetini dile getiren Kaymakam Ali İhsan Su ise, “Dünyanın dört bir tarafında Türk okullarının faaliyet göstermesi bizleri ayrıca gururlandırmaktadır. Uganda’dan gelen öğrenciler bizim de misafirlerimizdir. Onları en iyi şekilde ağırlamamız ve Türk misafirperverliğini göstermemiz lazım” şeklinde konuştu.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.