Oturmayacağız, üreteceğiz!

CHP Hatay Milletvekili Aday Adayı Anıl Abacı:

“Oturmayacağız, üreteceğiz!”

Oturmayacağız, üreteceğiz!CHP Hatay milletvekili aday adayı Anıl Abacı, başarılı işadamı babası Şekip Abacı ile birlikte, yeni inşa ettikleri Anıl Life Hotels’de basın mensuplarına kahvaltı verdi. Kahvaltı sırasında tek tek masaları dolaşan Milletvekili aday adayı Anıl Abacı, basın mensuplarıyla uzunca sohbet etti.
Kahvaltının ardından kürsüye geçen aday adayı Abacı, özgeçmişinden kısa bilgiler verdikten sonra gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.
Abacı, CHP’ye daha önce bin 200 üyeli katılım sağladığını hatırlatarak “O dönemlerde milletvekilliği konusunda bir düşüncem olmadığını söyleyebilirim. Ama o katılımın ardından gerek yakın ve gerekse uzak çevrelerden gelen baskı ve talepler benim aday olmamı sağladı. Bir diğer etken de CHP’nin Sayın Genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun verdiği enerji ve sinerji oldu” dedi.

DÜMDÜZ YOLU BİTİREMEDİLER!
İskenderun ve bölgesinin yeterince hizmet görmediğini savunan aday adayı Abacı, turizm, tarım ve sanayi noktasında beklenen gelişmelerin ortaya konamadığını vurgulayarak şöyle konuştu:
“Arsuz yolu neden bu kadar zamandır bitirilemedi? Bunun birçok sebepleri var. Eğer bu bölgedeki belediyeler iktidara ait olsaydı bir yılda bitirilirdi. Türkiye dağları delip tüneller yaparken, engebesi bulunmayan dümdüz bir yolu nasıl bitiremedi. Daha geçen gün bu yolda canlar vermedik mi? Bu canlar bizim canlarımız değil mi? Liman neden bekletildi? Özelleştirilmesine rağmen henüz bir ilerleme kat edilemedi. Turizm ve tarımda da gelişme beklerken gerileme oluyor.”

KÜRSÜYÜ AŞINDIRACAĞIM
Milletvekili aday adayı Anıl Abacı, halkın vekilleri sorgulama hakkına sahip olduğuna dikkat çekerek “Halkımız yukarıda ortaya koyduğum sorunların yanında devlet kurumlarının neden bir bir buradan alındığını sorgulamalı. Ben eğer seçilir meclise gidersem sorgulanmayı isterim. Ama bu noktaya gelmemek için o meclisin kürsüsünü aşındıracağım. Eğer halkımız sorgulama hakkını kullanmazsa bölgesinde hizmeti bulamaz” diye konuştu.

YATIRIMCIYI ÜRKÜTMEYECEĞİZ
Bir ekonomist kimliğiyle sorunların çözüm noktasının ekonomi olduğunu kaydeden Abacı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Tamam, bu yaşananların ana nedeni ekonomidir. Ekonomideki sorunların çözmek de siyasilerin işidir. Yatırımcıya sahip olmak, teşvik etmek gerekiyor. Ama mevcut iktidarın yaptıkları yatırımcıyı ürkütüyor. Verilen teşvikler bir bir düşürüldü. Bu ortamda hangi yatırımcı yatırım yapar? İşsizliğin kaynağında da teknoloji var. Bu noktada yaşanan gelişmeler işsizliği de körüklediği doğrudur ama biz de bu gelişmeleri fırsata dönüştürüp farklı projeler geliştirip işsizliği giderme yollarını bulabiliriz. Ekonomi sıkıntı sosyal sorunlar da doğurduğu bilinmesi gerekiyor.”

EKONOMİ TURİZM VE BALIKÇILIKLA GELİŞİR
İskenderun’un bir sahil kenti olmasına rağmen denizden yeterince faydalanamadığına da vurgu yapan CHP aday adayı Abacı “Ekonominin gelişmesinde turizm ve balıkçılığın önemi de çok büyüktür. Bölgemizde 40 bin kişi balıkçılıkla geçimini sağlıyor. Bunu göz ardı edemeyiz. Turizm ve balıkçılık alanlarını geliştirme adına biz projeler hazırladık. Sanayinin de bölgemizde olması otel ve hizmet sektörüne büyük ihtiyaç duyuluyor” ifadelerini kullandı.

ARSUZ YOLUNA SAĞLIK İSTASYONU
Abacı, sağlık alanında bölgede büyük eksikler bulunduğunun altını çizerek “Bakın Arsuz yolunda kısa bir süre önce meydana gelen trafik kazası sonrasında önemli bir eksiklik ortaya çıktı. Bu da bölgede sağlık kuruluşunun olmamasıdır. Ne Arsuz ne de Payas bölgesinde bu gibi olaylara müdahale edebilecek sağlık istasyonu yok. Eğer yakın bölgede bir sağlık kuruluşu olsaydı belki o ölenlerden birkaçını kurtarabilirdik. Gelişen sanayiye hitap edecek bir sağlık biriminin olmaması da en büyük eksikliktir” şeklinde yorum yaptı.

LİSTEYE GİRMESEM DE ÇALIŞACAĞIM
CHP’nin Hatay’da en güzel listeyi yapacağına inancının tam olduğuna vurgu yapan Abacı, sözlerine şöyle son verdi:
“Biz Hatay’da daha önceleri 8 milletvekili çıkarıyorduk. Şimdi gerilere düştük. Genel Başkanımız ve kurmayları Hatay’ı mercek altında tutarak en güzel listeyi çıkaracaklardır. Tüm renkleri barındıracak bir liste oluşturalım derken toplumu sürükleyecek, kucaklayacak isimler olması gerekiyor. bu renkleri oluşturmak yeterli değildir. Hilmi Yarayıcı’nın da sanat yönünü biliyoruz. Ama ben de diğer aday adayı arkadaşlar gibi listeye girmesek de CHP’nin iktidar olması için çalışacağız.”

Önceki İçerikİDÇspor zor da olsa 3 puanı kaptı
Sonraki İçerikSiyah İnciler’den Yıldızkaya’ya ziyaret
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.