Hassa’da 7 terörist öldürüldü

Hassa’da 7 terörist öldürüldüHassa’da güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada PKK’lı 7 terörist öldürüldü.
Jandarma devriye görevi yaparken, önceki gece saat 03.00 sıralarında Meşrepe Tepe mevkiinde PKK’lı bir grup teröristle karşılaştı. Jandarmanın ‘dur’ ihtarına teröristlerin ateşle karşılık vermesi sonucu çatışma çıktı. İlk belirlemelere göre 7 terörist ölü ele geçirilirken, bölgede geniş kapsamlı opersyon başlatıldı.
Hassa’da öldürülen 7 teröristin ardından savcılık inceleme başlattı. Askerler bölgeyi abluka altına aldı.
Akbez beldesinde yaşayan ve Pınarbaşı mevkiinde sulak arazisi olan Ekrem Gündoğdu, “Terör örgütleri hemen karşımızdaki Suriye sınırından kaçak yola geçiş yaptıklarını tahmin ediyoruz. Her yıl bu mevsimde teröristler buradan gelerek Amanos dağlarında esrar ekip gidiyorlar. Sonrada ektikleri bu esrarları biçiyorlar” dedi. Akbez Yeni Mahalle muhtarı Ali Türkay ise, “Sabaha karşı çatışmanın yaşandığını öğrendik. Bu bölgenin Suriye sınırına yakın olması ve teröristlerin geçiş güzergahında olması nedeniyle terör olayları yaşanıyor. Şu an teröristlerin ölü ele geçirildiğini öğrendik. Bizleri sevindiren diğer bir konu ise askerlerimize bir şey olmamasıdır. Bu bağlamda güvenlik güçlerimize teşekkür ediyoruz.” dedi. Olay yerine yakın yerde bulunan Ahmet Karaküçük ise “Terör örgütleri ile güvenlik güçlerinin çatışmaları sonucu 7 teröristin ölü ele geçirildiğini öğrendik. Köy halkı olarak bu bölgede yaşanan terör olaylarında güvenlik güçlerimiz özverili bir şekilde çalışıyorlar” şeklinde konuştu. Jandarma, güvenlik güçleri ve olay yeri inceleme ekipleri ile savcılık, cesetlerin bulunduğu Pınarbaşı Zeytinlik mevkiinde çalışmalarını sürdürüyor.

Önceki İçerikLojistik köy için 5 seçenek
Sonraki İçerikÖzer Çağşar, 2005’i hatırla!
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.