İki ülke arasındaki ticaret hacmini 1 milyar dolara çıkaracağız

Büyükelçi Jazbec:

İki ülke arasındaki ticaret hacmini 1 milyar dolara çıkaracağız“İki ülke arasındaki ticaret hacmini 1 milyar dolara çıkaracağız”
Slovenya’nın Ankara Büyükelçisi Milan Jaazbec, sabah saatlerinde İskenderun’daki basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Büyükelçi Jazbec, iki ülke arasındaki ticaretin 350 milyon doları bulduğunu, bunun 1 milyar dolara çıkarılması için çalışma yapılacağını belirtti.
Petek Cafe’de verilen kahvaltıya Slovenya’nın Ankara Büyükelçisi Milan Jazbec, MÜSİAD Hatay Şube Başkanı ve Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Tosyalı, Tosçelik İhracat Müdürü Şerif Tosyalı ile gazeteciler katıldı. Kahvaltıda Büyükelçi Jazbec’in tercümanlığını Tosçelik İhracat Müdürü Şerif Tosyalı yaptı.
Sıcak bir ortamda gerçekleşen kahvaltı da açıklamalarda bulunan Slovenya’nın Ankara Büyükelçisi Milan Jazbec, ilk geldiği İskenderun’a hayran kaldığını ifade etti. İki ülke arasındaki hem dostluğun, hem de ticari ilişkilerin her geçen gün daha da arttığını belirten Büyükelçi Jazbec, “Kış olimpiyatlarında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Türkiye – Slovenya arasındaki ticari ilişkiyi görüştük. İhracatın ne kadar olduğunu soran Başbakan Erdoğan’a 350 milyon dolar olduğunu söyledim ve bu rakamın 1 milyar dolara çıkarılması gerektiğini belirtince, Başbakan Erdoğan ise bunun için gerekli çalışmaların başlatılması gerektiğini ifade etti. Bu son derece sevindirici ve olumlu gelişmedir. Bu tür dostluklarla iki ülke arasındaki ticari ilişkilerimizi daha büyük boyutlara çıkarabiliriz. Çünkü Türkiye ve özellikle İskenderun yatırım için bulunmaz bir fırsat” diye konuştu. Slovenya’nın Ankara Büyükelçisi Milan Jazbec ayrıca ülkesinin Türkiye’nin AB’yi girmesi için çok büyük destek verdiğini ve çok mücadele ettiğini özellikle vurguladı.
Yapılan açıklamanın ardından Büyükelçi Jazbec, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.