Okullarımız öğretmenlerimizle hayat buluyor

Okullarımız öğretmenlerimizle hayat buluyorÖğretmen Okulları’nın 163. kuruluş yıldönümü dolayısıyla Paşa Karaca Anadolu Öğretmen Lisesi tarafından etkinlik düzenlendi. İskenderun Belediye Kültür Sarayı’nda yapılan etkinlik, saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.
Etkinlikte konuşan Paşa Karaca Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Soner Eyüpoğulları, toplumun güçlü olmasının, bireyin güçlü olmasıyla orantılı olduğunu söyledi. Toplumun motor gücü durumunda olan öğretmenin, bireylerin hayata hazırlanmasında hayati bir rol üstlendiğini söyleyen Eyüpoğulları, günümüzde bitki ve hayvanların üretim ve ıslahı dahi amatör ellere bırakılmazken, eğitim hizmetlerinin gelişigüzel kadrolara bırakılmasının düşünülemeyeceğini belirtti. Öğretmene sadece, okuma yazma öğreten bir memur sıfatıyla bakıldığını, eğitim fakültelerine istenilen puanı alan her öğrencinin kaydını yaptırabildiğini belirten Eyüpoğulları, “Öğrencinin psikolojik durumu, olumsuz alışkanlıkları dikkate alınmamaktadır. İnsanın kişilik özellikleri, uğraşı alanına kuşkusuz yansır. Öğretme ve insan yetiştirme işleminin bir sanat; özel kabiliyet hatta bir aşk meselesi olduğu gerçeği göz ardı edilmekte, öğretmen seçimi tesadüflere bırakılmaktadır” dedi.
Okulun tarih öğretmeni Necmi Şahin de yaptığı konuşmasında, Cumhuriyet tarihinden bu güne pek çok alanda bazı düzenlemeler yapıldığını, ancak ençok ele alınan konunun eğitim olduğunu söyledi. Öğrenci Semra Gökpınar, öğrencinin gözüyle öğretmene bakış açısını sergilerken, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ve Öğretmen Okulları Genel Müdürü Ömer Balıbey’in mesajı okundu. Etkinlikte, öğrenciler tarafından, oratoryo sergilendi.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.