Akbay balıkçı esnafının sıkıntılarını dinledi

Akbay balıkçı esnafının sıkıntılarını dinlediCHP Hatay Milletvekili aday adayı Avukat Bülent Akbay, seçim çalışmaları kapsamında İskenderun Balık Pazarı ve Semt Pazarı esnafını ziyaret etti. İlk ziyaretini sahildeki Balık Pazarı’na gerçekleştiren Akbay, balıkçı esnafının sorunlarını dinledi.
Balık Pazarı’ndaki dükkanların yarısının kapalı olmasının kaygı verici bir gelişme olduğunu belirten CHP Hatay Milletvekili aday adayı Akbay, “Balık pazarını gezdik ve en çok dikkatimi çeken şey, dükkanların yarısından fazlasının kapalı olması oldu. Eğer iş hacmi iyi olsa, bu dükkanlar açık olurdu. Balıkçı esnafına üç beş kuruş mazot indirimi dışında sigorta ve prim desteği verilmesi lazım. İskenderun deniz şehri ama denizlerimizden yeterince faydalanamıyoruz. Eğer milletvekili seçilirsem partimle birlikte balıkçı esnafının sıkıntılarının çözümü yolunda gayret sarf edeceğimin bilinmesini isterim” diye konuştu.
İlk defa bir milletvekili aday adayının balık pazarını ziyaret ettiğini ve sorunlara kulak verdiğini belirten balıkçı esnafı da, “Balık pazarının bir tuvaleti bile yok. Üstelik burada sorunlarımızı dile getireceğimiz, oturup konuşabileceğimiz bir toplantı salonu bile bulunmuyor. Bu işten binlerce kişi ekmek yiyor ama barınağa hala bakım yok” şeklinde görüş ortaya koydu.
Balık Pazarı’nın ardından CHP Hatay Milletvekili Avukat Akbay, İskenderun Semt Pazarı’nı ziyaret ederek, esnaflarla bir araya geldi. Tek tek Semt Pazarı’ndaki tüm esnafları ziyaret eden Akbay, esnafa hayırlı işler diledi ve sıkıntılarını dinledi.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.