Eğitimci vekiller Meclis yolunda bir araya geldiler..

Örnek dayanışma

Eğitimci vekiller Meclis yolunda bir araya geldiler..Türk Eğitim-Sen Hatay 2 Nolu Şubesi’nde düzenlenen toplantıda iktidar ve muhalefet partisi milletvekili aday adayları birlik ve beraberlik mesajları verdi. Eğitimci milletvekili aday adayları Meclis’te öğretmenlerin haklarını en iyi şekilde temsil edeceklerini ifade ettiler. Toplantıda ilk olarak söz alan Türk Eğitim-Sen Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Ahmet Akça, eğitimcilerin de Meclis’e girmeleri gerektiğine vurgu yaparak, milletvekili aday adayı olan tüm eğitimci meslektaşlarına seçim süresince başarılı çalışmalar diledi. Türk Eğitim-Sen Dörtyol Şube Başkanı Yaşar Gürakan ise, “Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır” sözünü rehber edinip, “Bizim ilkemiz önce ülkemiz diyerek yürüttüğüm 16 yıllık sendikal mücadelede eğitim çalışanlarının ve ülkenin sorunlarına müdahil olarak basında sürekli açıklamalarımız oldu. ‘Halka hizmet hakka hizmettir’ diyerek bölgemizin ve ülkemizin sorunlarına çare üretmek halkımızın sesini yüce Meclis’te daha hür ve gür duyurabilmek için 27 yıllık mesleğimden ve diğer bütün görevlerimden MHP’den aday adayı olabilmek için istifa ettim. Allah yar ve yardımcımız olsun” dedi.
İskenderun Kızılay Derneği Başkanlığı görevinden istifa eden Ümit Günay da CHP’den Hatay milletvekili aday adayı olduğunu belirterek, “Türkiye’nin içinde bulunduğu gerçekler ortada. Ülkenin en büyük sorunu işsizlik ve insanlarımızın huzur ve refah seviyesinin alt düzeyde olmasıdır. Bu bağlamda bizlerde bu göreve talip olduk”dedi. AK Parti Hatay milletvekili aday adayı Halit Ataoğlu da, eğitimci kimliği ile toplantıda yer aldı. Ataoğlu, “Meclis’te eğitimcilerin ve öğretmenlerin sorunlarına çare bulmak, ülkeme, memleketime ve halkıma hizmet etmek için ben de milletvekili aday adayı oldum” diye konuştu. Düzenlenen toplantıya AK Parti Hatay milletvekili aday adayları Halit Ataoğlu ve Gürlesen Dingil Tosun, CHP Hatay milletvekili aday adayı Ümit Günay, MHP Hatay milletvekili aday adayları Yaşar Gürakan ve Süleyman Kaya katıldı.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.