Hani yeni Devlet Hastanesi açılacaktı?

CHP Hatay Milletvekili aday adayı Bülent Akbay, yeni Devlet Hastanesi’nin açılışının ileri bir tarihe ertelenmesini eleştirdi:

“Hani yeni Devlet Hastanesi açılacaktı?”

Hani yeni Devlet Hastanesi açılacaktı?CHP Hatay Milletvekili aday adayı avukat Bülent Akbay, yeni devlet hastanesinin hala hizmete açılamaması dolayısıyla ciddi hastalıklarda halkın yine Adana ve Ankara yollarını aşındırdığını söyledi.
AK Parti’nin bölgemizdeki yatırımlarının kaplumbağa hızıyla ilerlediğini ileri süren Akbay, “Hatay AK Parti döneminde işsizlikte rekor kırdı. İstatistiki rakamlar da gösteriyor ki özel sektör tarafından yapılan yatırımların da geri dönüşü yok. Hatay’ın milli gelire katkısı büyük oranlardayken, ilimizin milli gelirden aldığı pay çok düşük düzeylerde. İlimizdeki yatırımlar kaplumbağa hızıyla ilerlediği için, 9 Mart’ta İskenderun’a gelen Başbakan Erdoğan, yeni devlet hastanesini açamadı. Hani devlet hastanesi hizmete açılacaktı? Yine hastanenin açılışı ileri bir tarihe ertelendi. Sağlıkta her şey eski tas eski hamam. Sadece bölgemizde birkaç makyaj yapmak suretiyle yatırım yaptıklarını iddia ediyorlar. Hani sağlıkta Adana ve Ankara’ya sevkler azalacaktı? Ama hala kanser hastaları ve kalbinde ciddi rahatsızlıkları olanlar Adana ve Ankara’nın yolunu tutmaya devam ediyor. AK Parti hükümeti iktidara gelmeden önce Hatay eğitimde Türkiye çapında ilk beşteyken, şimdi ilk onda bile yer alamıyor. Eğer İskenderun’a yeterince yatırım yapılmış olsaydı İskenderun halkı Başbakan’ı cezalandırmak yerine; Başbakan Erdoğan’ın mitingi daha kalabalık ve coşkulu olurdu. Benim bile aday adaylığımı açıkladığım gün alana topladığım kalabalık kitle, Başbakan’ın mitinginden daha fazlaydı” diye konuştu.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.