Gerçeğini aratmadı

Gerçeğini aratmadıGazi İlköğretim Okulu’nda gerçekleştirilen yangın ve deprem tatbikatı gerçeği aratmazken, Kızılay, Emniyet, itfaiye, Sivil Savunma ekipleri de tatbikatta hazır bulundular.
Gazi İlköğretim Okulu’nda gerçekleştirilen tatbikatta temsili deprem ve yangın sirenleri ile dışarıya hızla çıkan öğrencileri aileleri de heyecanla beklediler. İlk yardım ekipleri, sivil savunma ekipleri de yaralı öğrencileri sedye ile ambulansa ve dışarıya güvenli bir yere çıkartarak yaralı öğrencilere ilk müdahaleyi yaptılar. Belediye itfaiye ekipleri ve kurtarma ekipleri okulda mahsur kalan öğrencileri kurtarmak için yoğun çaba sarf etti. Okul bahçesinde çıkan yangına ise, ilk müdahaleyi önce öğrenciler daha sonra itfaiye ekipleri yaptılar.
Tatbikat sonrası açıklamalarda bulunan Gazi İlköğretim Okulu müdürü Ali Koç, “Sivil Savunma Haftası dolayısıyla yapılan tatbikat başarı ile son bulmuştur. Okul olarak burada öğrencilere bu haftanın önemini anlatmaya çalıştık” dedi.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.